ΠΑΣΕΒΕ: Κάλεσμα για απεργία στους επαγγελματικούς συλλόγους Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 07:32

ΠΑΣΕΒΕ: Κάλεσμα για απεργία στους επαγγελματικούς συλλόγους Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Προς: Τοπικούς επαγγελματικούς συλλόγους Πόρου, Σκάλας, Κατελειού, Ληξουρίου, Σάμης, Πυλάρου, Ιθάκης, Εμπορικό σύλλογο Αργοστολίου "Κράνη", Εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Κεφαλονιάς – Ιθάκης, σύλλογο Επαγγελματιών ΒΙ.ΠΕ. Αργοστολίου, κλαδικούς επαγγελματικούς συλλόγους Κρεοπωλών, Κομμωτών, Αρτοποιών, Επισιτισμού, Ηλεκτρολόγων, Υδραυλικών, Λογιστών. Συνάδελφοι, Η επικείμενη 48ωρη απεργία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττει εργαζόμενους φτωχά λαϊκά στρώματα, ανάμεσά τους και τους μικρούς ΕΒΕ.Τα μέτρα είναι προαποφασισμένα και σκοπό έχουν όχι να σώσουν τον ελληνικό λαό αλλά να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.


Είναι στρατηγική επιλογή της ντόπιας πλουτοκρατίας και των κομμάτων της για διέξοδο από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και παραμονή στην ΕΕ.

Δεν λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην επιβίωσή τους. Η δική τους επιβίωση είναι ο δικός μας αφανισμός. Γι' αυτό έχουν βάλει σχέδιο εξόντωσης των μικρών ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων. Στο πλαίσιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων περιλαμβάνεται και η μονοπώληση κλάδων που χρόνια τώρα βγάζαμε ένα κομμάτι ψωμί. Η απελευθέρωση του ωραρίου, η ελαστικές σχέσεις εργασίας που επωφελείτο το μεγάλο κεφάλαιο, η βαριά φορολόγηση και ταυτόχρονα η φορελάφρυνση των μονοπωλίων είναι ο πέλεκυς της ανταγωνιστικότητας που πέφτει βαρύς πάνω στους μικρούς και αδυνατότερους αλλά οπλίζει και δυναμώνει το μεγάλο κεφάλαιο.

Η προηγούμενη απεργία έδειξε ότι υπάρχουν διαθέσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όμως αυτές θα πρέπει να ενισχυθούν και να αποκτήσουν συνέπεια και προσανατολισμό. Χρειάζεται συνάδελφοι, τώρα, μέσα από τα σωματεία μας να πάρουμε αποφάσεις για την απεργία. Οι ίδιοι να αναλάβουμε την ευθύνη για την επιτυχία της. Η απεργία είναι πολιτική πράξη αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που μας καταδυναστεύει και είναι στο χέρι μας να την μετατρέψουμε σε όπλο ρήξης και ανατροπής της. Να διασφαλίσουμε ανά κλάδο την συμμετοχή όλων των συναδέλφων. Είναι δύσκολο ως ακατόρθωτο να συγκεντρώσεις δυνάμεις, με μια απόφαση από τα πάνω, από τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα που όχι μόνο παίρνουν αποφάσεις για απεργία στη λογική των συντεχνιακών συμφερόντων αλλά και κάνουν προσπάθειες υπονόμευσης ή και διάσπασης αυτών των αγώνων.
Όμως εμείς συνάδελφοι δεν πρέπει να χάνουμε λεπτό.

Να σημάνει συναγερμός. Όλοι στο πόδι για να οργανωθεί η απεργία κατά την κατάθεση και συζήτηση των νέων μέτρων στη Βουλή. Δράση παντού, στους τόπους δουλειάς, στα γραφεία, στις γειτονιές. Να μπουν μπροστά τα Σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές για να «νεκρώσουν» οι τόποι δουλειάς, να «βουλιάξουν» οι δρόμοι και οι πλατείες.

Τοπική γραμματεία Π.Α.Σ.ΕΒΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης