19ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 10:24

19ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 16 και 17 Μαρτίου το 19ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία στο κτίριο της Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Ηλιούπολη.

Το Συνέδριο της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. τίμησαν με την παρουσία τους: εκ μέρους της Κυβέρνησης η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, κα Θ. Φωτίου, ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., κ. Π. Κουρουμπλής, από την ΝΔ ο βουλευτής, κ. Χ. Θεοχάρης, από το Κίνημα Αλλαγής εκ μέρους της προέδρου του Φ. Γεννηματά η βουλευτής, κα Χριστοφιλοπούλου, από το ΚΚΕ ο κ. Χ. Χουρδάκης, από τη Λαϊκή Ενότητα ο πρώην βουλευτής, κ. Στρατούλης, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF, κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο πρόεδρος της ΟΜ.ΚΕ, κ. Κ. Σίμψης, δύο πρώην πρόεδροι της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ., οι κ.κ. Πανανός και Στεφανίδης, ο πολλάκις Παραολυμπιονίκης, κ. Νίκος Πανανός, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου Πρωτοπρεσβύτερος, π. Ευθύμιος Κερμελής, ο πρόεδρος ΠΟΣΕΕΠΕΑ, κ. Δ. Παπαευθυμίου, ο γραμματέας του Σωματείου Εργοθεραπευτών, κ. Π. Μπούρος, η πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ, κα Γ. Μπουλμέτη και απέστειλε χαιρετισμό, η πρόεδρος του ΣΑΤΕΑ Μ. Κακαζιάνη.

Την Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Ένωσης κα. Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου, η οποία είχε εκλεγεί κατόπιν αρχαιρεσιών.

Μαζική ήταν η προσέλευση των συνέδρων, γονέων ατόμων με αναπηρία, που ήρθαν από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα, προκειμένου μέσω των προτάσεών τους να ιεραρχηθούν οι ανάγκες των Α.με.Α. και να σηματοδοτηθούν οι νέοι αγώνες και κυρίως οι νέες διεκδικήσεις που πρέπει να κάνει η Ομοσπονδία.

Από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επανεκλέχθηκε για 7η θήτεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας κ. Σπύρος Ζουμπουλίδης  στη θέση του 1ου Αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Το Συνέδριο είχε τον τίτλο «ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ». Δεν έλειψαν οι συζητήσεις, ο ενθουσιασμός αλλά ούτε και η συγκίνηση. Πάγιο αίτημα η επαναφορά των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ όλης της χώρας στην Πρόνοια.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ.,