ΣΥΡΙΖΑ: «Μεγάλο σφάλμα η μετατροπή της διαδημοτικής σε ανώνυμη εταιρία»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 21:47

ΣΥΡΙΖΑ: «Μεγάλο σφάλμα η μετατροπή της διαδημοτικής σε ανώνυμη εταιρία»

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κεφαλονιάς και η ανάλογη του δήμου Ιθάκης για την μετατροπή της Διαδημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας σε Ανώνυμη Εταιρεία, αποτελεί πλήγμα για τους πολίτες των δυο νησιών με πολλές αρνητικές επιπτώσεις.


Η εξέλιξη αυτή που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την είσοδο στην διαχείριση των απορριμμάτων του ιδιωτικού κεφαλαίου, είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις επιδιώξεις των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων που προωθούν, στηρίζουν και εφαρμόζουν τις μνημονιακές πολιτικές και που σκοπεύουν ,μέσω του «Καλλικράτη», να μετατρέψουν την Αυτοδιοίκηση σε διαμεσολαβητή και διεκπεραιωτή των συμφερόντων του κερδοσκοπικού κεφαλαίου.


Οι ευθύνες που αναλαμβάνουν οι ηγεσίες των δήμων Κεφαλονιάς και Ιθάκης ,μαζί και οι πλειοψηφίες των δημοτικών συμβουλίων που ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση της Διαδημοτικής Επιχείρησης, είναι τεράστιες.
Η νέα νομική μορφή της εταιρείας την μετατρέπει σε επιχειρηματική μονάδα που έχει σαν στόχο το κέρδος και διευκολύνει το γρήγορο πέρασμα της σε χέρια ιδιωτών, πράγματα που για τον εργαζόμενο της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης σημαίνουν νέα αβάσταχτα χαράτσια και πανάκριβες υπηρεσίες καθαριότητας.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κεφαλονιάς-Ιθάκης δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση στην εξέλιξη αυτή.
Προειδοποιεί τους Κεφαλλονίτες και τους Θιακούς ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αλλά και των διοικήσεων των δυο δήμων είναι η παραχώρηση και άλλων υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.


 Η Ν.Σ.Ε Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες:
 σε επαγρύπνηση για να μην μπουν οι κερδοσκόποι στην διαχείριση των απορριμμάτων.
 Σε δυνατό αγώνα για την ανατροπή και κατάργηση του μνημονιακού «Καλλικράτη» και την αντικατάσταση του από ένα νέο δημοκρατικό , αποκεντρωτικό και φιλολαϊκό σύστημα αυτοδιοίκησης με πλήρεις αρμοδιότητες και θεσμοθετημένους πόρους.
 Σε πάλη για την κατάργηση των μνημονίων και την ανατροπή της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Αργοστόλι, 16/10/2012

Ν.Σ.Ε ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ