Υπόμνημα για το φορολογικό απο ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 00:44

Υπόμνημα για το φορολογικό απο ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ

Προς τη ΔΟΥ Αργοστολίου Τα προηγούμενα χρόνια οι λαϊκές οικογένειες ζήσαμε την πιο βάρβαρη επίθεση στη δουλειά μας και στη ζωή μας.• Οι μισθοί και τα μεροκάματα μειωθήκαν δραματικά, ο τζίρος και η δουλειά των μικρομάγαζων έπεσαν. Τα χρέη πολλαπλασιάσθηκαν.• Οι απολύσεις φούντωσαν, χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι έβαλαν λουκέτο, η ανεργία γιγαντώθηκε.Η νέα τρικομματική κυβέρνηση προχωράει στην πλήρη εφαρμογή των μέτρων που αποφάσισαν οι προηγούμενες μαζί με την τρόικα και την ΕΕ, παρά τις κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις περί αναδιαπραγμάτευσης και ελάφρυνσης των μέτρων.

Πριν προλάβουμε να πληρώσουμε τους περσινούς φόρους και τα χαράτσια, ήρθαν τα παραφουσκωμένα εκκαθαριστικά της εφορίας.
Η μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 χιλιάδες, η λεγόμενη εισφορά αλληλεγγύης το νέο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και το τέλος επιτηδεύματος έφθασε τους φόρους που μας χρέωσαν σε ιλιγγιώδη ποσά.
Με τον αυξημένο ΦΠΑ στην εστίαση, που όλοι υπόσχονται ότι θα καταργήσουν αλλά συνεχίζουν να τον εισπράττουν, ακριβαίνουν την διατροφή και επιβαρύνουν το κόστος λειτουργίας των μαγαζιών.
Όλο και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να προμηθευτούν καύσιμα για τον χειμώνα από την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το αυτό της κίνησης.
Η επίθεση δεν έχει τελειωμό. Αποφάσισαν νέο συντριπτικό χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα.
Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν άλλα 11,5 + 2,5 δις ΕΥΡΩ για τα μονοπώλια και τις τράπεζες.
Ετοιμάζεται μια νέα, άνευ προηγούμενου, φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
• Αυξάνουν τους φόρους σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, ζητάνε φόρους ακόμα και από τους ανέργους.
• Για τους αυτοαπασχολούμενους καταργούν εντελώς το αφορολόγητο όριο και ετοιμάζουν νέα κλεισίματα χρήσεων, νέα αντικειμενικά κριτήρια. Η εφαρμογή ενιαίου φορολογικού συντελεστή 30- 35 % από το πρώτο ευρώ θα είναι ταφόπλακα για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους
Καλούμαστε να πληρώσουμε φόρους που μας πνίγουν. Μας οδηγούν σε αδιέξοδο.
Mε πρόσχημα το κτύπημα της φοροδιαφυγής, προχωράνε σε ένα νέο γιουρούσι στα λαϊκά στρώματα
Την ίδια στιγμή οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, οι μόνοι που συνεχίζουν να έχουν κέρδη και στην περίοδο της κρίσης, απολαμβάνουν τις φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις που τους έχουν εξασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις, και διευρύνονται σήμερα στο όνομα της ανάκαμψης από την κρίση.
Για να χρυσώσουν το χάπι της φοροεπιδρομής και για να παραστήσουν τους ευαίσθητους, ανακοίνωσαν νέες ρυθμίσεις και Η αύξηση των δόσεων για την πληρωμή των φόρων δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα. στην εφορία.
Όσες δόσεις και να βάλουν, όσες ρυθμίσεις και να κάνουν, το πρόβλημα δεν λύνεται.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.
Ο κίνδυνος για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να αντιμετωπίσουμε δικαστικά μέτρα, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς είναι άμεσος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος.
• Κατάργηση των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας, και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
• Κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, που αφορά στην κύρια και στην πρώτη εξοχική κατοικία.
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
• Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
• Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις.
• Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.

Οι τοπικές γραμματείες Π.Α.ΜΕ. και Π.Α.Σ.ΕΒΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης