ΝΤ ΑΔΕΔΥ: "Συνεχίζουμε την απεργία - αποχή από την αντιδραστική αξιολόγηση"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 13:36

ΝΤ ΑΔΕΔΥ: "Συνεχίζουμε την απεργία - αποχή από την αντιδραστική αξιολόγηση"

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ - Ανακοίνωση

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ απόόλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

Πέμπτη 14/6, Αργοστόλι, 8 μμ, παίρνουμε μέρος στην πικετοφορία του Εργατικού Κέντρου, ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να επιβάλει την εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης στους εργαζόμενους στο δημόσιο, παρά την εκφρασμένη αντίθεσή μας.

Με την τροποποίηση των διατάξεων για την ηλεκτρονική αξιολόγηση, εξακολουθούν να υφίστανται όλοι οι αρνητικοί παράγοντες, που προσδιορίζουν το περιεχόμενο του νόμου Βερναρδάκη (ν.4369/2016) και ενισχύονται, προωθώντας και άλλα εργαλεία όπως τα ψηφιακά οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, την κινητικότητα και την στοχοθεσία.

Συνεχίζουμε γιατί:

  • Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, στους Περιφερειάρχες, Δημάρχους, κ.α., να δίνουν «bonus» μισθολογικά κλιμάκια σε όποιο εργαζόμενο θέλουν. Να πληρώνονται διαφορετικά εργαζόμενοι στο ίδιο γραφείο, με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία. Να προωθούν μισθολογικά και βαθμολογικά όποιον θέλουν, «βαφτίζοντας» όποιες θέσεις εργασίας θέλουν, μέσα από τα «περιγράμματα θέσεων εργασίας» ως «ιδιαίτερης σημασίας» !!!
  • Δεν θέλουμε να συνυπογράψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου.
  • Δεν αποδεχόμαστε την εκβιαστική και τιμωρητική τροπολογία Γεροβασίλη - Μητσοτάκη, που ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, τιμωρώντας τους συναδέλφους, που μετέχουν στην προκηρυγμένη «απεργία-αποχή» από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, με την στέρηση του δικαιώματός τους επιλογής στις όποιες διαδικασίες «κρίσεων» θέσεων ευθύνης γίνονται.
  • Δεν δεχόμαστε να αποτελούμε ένα χειραγωγημένο υπαλληλικό προσωπικό που θα εξειδικεύει και θα εφαρμόζει αδιαμαρτύρητα όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις και στοχεύσεις.

          Στο κάλεσμα της υπουργού προς τις Δ/νσεις Διοικητικού προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της συμπλήρωσης των εκθέσεων αξιολόγησης εκτός όλων των παραπάνω προσθέτουμε τα εξής:

α. Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας εργαζόμενος να συμπληρώσει προσωπικά του δεδομένα, όπως το ΑΦΜ, σε καμία κατάσταση, σε καμία ηλεκτρονική πλατφόρμα και σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν την συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων, εάν αυτό ζητηθεί, συμπληρώνοντας την σχετική «δήλωση αποχής».

β. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να επεξεργαστεί (συλλογή, καταχώρηση, αποθήκευση κλπ) προσωπικά δεδομένα (παρ. 2 αρ. 4 του ΓΚΠΔ) ενός εργαζόμενου, όπως το ΑΦΜ, χωρίς τη συγκατάθεσή του, να «καταρτίζει το προφίλ» του, (άρθρο 4 παρ. 4 του ΓΚΠΔ: «οποιαδήποτε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνίσταται στη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την αξιολόγηση ορισμένων προσωπικών πτυχών ενός φυσικού προσώπου, ιδίως για την ανάλυση ή την πρόβλεψη πτυχών που αφορούν την απόδοση στην εργασία ….του εν λόγω φυσικού προσώπου.»), χωρίς να τηρεί βασικές προβλεπόμενες αρχές και διαδικασίες. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν να συμβάλουν εκ της θέσεώς τους στην συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων των εργαζομένων, εάν αυτό ζητηθεί, συμπληρώνοντας την «δήλωση αποχής» σύμφωνα με το υπόδειγμα που αποστέλλουμε.

Η ανάθεση που έκανε στις 20/4/2018 το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε ιδιωτική εταιρία για την «Υλοποίηση Συστήματος Ηλεκτρονικής Αξιολόγησης του Προσωπικού του Δημοσίου και των ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού», ως σύμβαση σε εξωτερικό – ιδιώτη συνεργάτη, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, που τέθηκε σε ισχύ από τις 25/5/2018, δεν έχει λάβει υπόψη της τις απαραίτητες προσαρμογές και κατά την άποψή μας δεν επιτρέπεται να προχωρήσει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους:

  • Να καταθέσουν στα Σωματεία τους τις δηλώσεις συμμετοχής τους στην αποχή.
  • Να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση. Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες.
  • Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους δίνουν άλλοθι στην κοροϊδία της κυβέρνησης, και άνοιξαν διάλογο μαζί της για μια “καλή αξιολόγηση” στο Δημόσιο δημιουργώντας αυταπάτες στους εργαζόμενους για το χαρακτήρα της “αξιολόγησης” και τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων, να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Καλούμε τα ΔΣ όλων των πρωτοβάθμιων Συλλόγων στο Νομό:

  • Να πάρουν όλα τα μέτρα οργάνωσης της συνέχισης της Απεργίας-Αποχής, με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες, συσκέψεις προϊσταμένων κλπ.
  • Να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στην αντιδραστική αξιολόγηση και στην αντεργατική πολιτική.
  • Να συμβάλλουν στην επιτυχία της πικετοφορίας που διοργανώνει το ΕΚΚΙ ενάντια στη νομοθέτηση των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης, στις 14/6, 8 μμ, στο Αργοστόλι.

Αργοστόλι 11/06/2018

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Διονύσης Γεωργόπουλος

Σοφία Μισαηλίδου