ΕΛΜΕ-ΚΙ: Απάντηση στην κ. Αράβου – Παπαδάτου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 09:58

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Απάντηση στην κ. Αράβου – Παπαδάτου

Ποιοι είναι οι σύγχρονοι και ποιοι οι παρωχημένοι;

(Σχόλιο με αφορμή άρθρο του μέλους της ΚΠΕ της ΔΗΜΑΡ κ. Αράβου –Παπαδάτου)

 

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την επίθεση εναντίον του κλάδου των εκπαιδευτικών και όσων αμφισβητούν τις βιοθεωρίες, από το μέλος της ΚΠΕ της ΔΗΜΑΡ κ. Αράβου - Παπαδάτου.

Η άποψη που εκφράζει ότι η έρευνα του DNAέχει θετική διάσταση, αφού π.χ. μπορεί να οδηγήσει στην ανακάλυψη εγκληματιών, αποσιωπά τη χρήση που έχουν μια σειρά τέτοιες έρευνες από τη φαρμακοβιομηχανία και τις κυρίαρχες οικονομικά και πολιτικά δυνάμεις. Καμιά έρευνα δεν είναι κοινωνικά ουδέτερη και ανεξάρτητη από τις σχέσεις εξουσίας στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιείται.

Είναι απαράδεκτο η κ. Αράβου – Παπαδάτου να κάνει λόγο για δική της «εμπειρία πεδίου» που πραγματοποιήθηκε από τη συμμετοχή της σε συναντήσεις με την ΕΛΜΕ-ΚΙ, Συλλόγους Γονέων κ.λ.π. «Εμπειρία πεδίου» σημαίνει επιστημονική έρευνα που οδηγεί σε πορίσματα, όπως άλλωστε κάνει η εν λόγω κυρία. Σε κανένα όμως από τα «υποκείμενα» της έρευνας αυτής (συνδικαλιστές / γονείς) δεν είχε γνωστοποιηθεί κάτι τέτοιο, όπως έχει ηθική υποχρέωση να πράξει κάθε ερευνητής. Αντίθετα παρουσιάστηκε στις συναντήσεις, ως φίλη άλλης ερευνήτριας και προκείμενου να βοηθήσει σε διευκρινήσεις γύρω από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με τον τρόπο συσχέτισης της κορτιζόλης και της νεανικής επιθετικότητας. Η πρακτική αυτή σημαίνει παραβίαση κάθε ερευνητικής δεοντολογίας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει την ταυτόχρονη επίθεση ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και την ΕΛΜΕ-ΚΙ τοπικά τόσο από τους λεγόμενους μεταμοντέρνους «κοσμοπολίτες» όσο και από δήθεν πατριώτες.

Η κατακλείδα – συμπέρασμα που διατυπώνεται από το μέλος της ΚΠΕ της ΔΗΜΑΡ είναι ότι οι «καταξιωμένοι κρατικοί φορείς ….και …οι υψηλά ιστάμενοι παύουν να επηρεάζουν σε περίοδο κοινωνικών αλλαγών». Δηλαδή, η παρωχημένη, σύμφωνα με την ίδια, ιδεολογία επιβάλλεται στο σύστημα!!! Άρα, καταλήγει, χρειάζονται νέα «καινοτομικά μοντέλα διακυβέρνησης» ώστε, προφανώς, μια σειρά κατευθύνσεις να γίνουν πράξη. Το εάν και κατά πόσο αυτό μπορεί να θεωρηθεί «αριστερή» προσέγγιση και όχι διαπιστευτήρια στα μονοπώλια ότι εδώ υπάρχει ένα νέο πολιτικό προσωπικό έτοιμο να υπηρετήσει τους στόχους και τις επιδιώξεις τους το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών. Ας αναρωτηθεί ο λαός για το τι δρόμους ανοίγονται με τέτοιου τύπου πολιτικές τοποθετήσεις που εκφράζουν ανησυχία για την «απαξία» του κράτους…

 

Αργοστόλι 28/02/2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Τουλάτος Παύλος