ΕΛΜΕΚΙ: Άμεσα μέτρα για τη διαβίωση των χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών!!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 10:31

ΕΛΜΕΚΙ: Άμεσα μέτρα για τη διαβίωση των χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί σημαντική επιτυχία της κινητοποίησης της ΕΛΜΕ-ΚΙ και των ταξικών δυνάμεων σε δασκάλους και νηπιαγωγούς, την παρέμβαση του κ. Αντιπεριφερειάρχη και την ανταπόκριση του Προέδρου των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, για τη διασφάλιση της σίτισης με 1,5 - 2 ευρώ των χαμηλόμισθων και ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι και νεοδιόριστοι που δε διαθέτουν δικό τους σπίτι).

Θετική είναι και η προσπάθεια που συνεχίζεται για τη στέγαση των συναδέλφων. Όλοι θα κριθούν από τα έργα και την υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Η σίτιση, η στέγαση και η μετακίνηση των χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών αναδεικνύονται σε ζητήματα επιβίωσης. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι επαίτες και δεν θα ανεχθούν στις πλάτες τους ΜΚΟ, σπόνσορες και δήθεν φιλάνθρωπους. Τα 600 ευρώ μισθός των νέων εκπαιδευτικών σημαίνει «οικιοθελείς» παραιτήσεις. Είναι πρόκληση η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για φθηνό εργατικό κόστος σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Είναι πρόκληση να στέλνουν τα παιδιά στον καιάδα της ακριβοπληρωμένης αμάθειας. Γι αυτό δίπλα στα μέτρα ανακούφισης να δώσουμε μαχητικό παρών στην ΑΠΕΡΓΙΑ για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΣΕΒ- ΕΕ-ΔΝΤ. Για την ανατροπή της κοινωνίας της σήψης.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                                                                             Τουλάτος Παύλος