ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ: Ψήφισμα για τα ΑΤΕΙ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 17:45

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ: Ψήφισμα για τα ΑΤΕΙ

Ψήφισμα για τα ΑΤΕΙ

Η μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την εφαρμογή των προαπαιτούμενων και στην τεχνολογική εκπαίδευση. Άμεσος στόχος η εξαφάνιση του θεσμού των ΑΤΕΙ από την χώρα μας, αφού σαν αποικία χρέους είναι χωρά παροχής υπηρεσιών και κατανάλωσης.
Κατά τους τοκογλύφους της ΕΕ η τεχνολογική εκπαίδευση δεν είναι απαραίτητη αφού ο πρωτογενής και ο δευτερογενής τομέας της παράγωγης πρέπει να συρρικνωθούν η πρέπει να εξαφανίσουν , για να κυριαρχήσουν στην αγορά τα προϊόντα των χώρων τους. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να μειώσουν τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.

Για να χρυσώσει το χάπι ο υπουργός, την απορρόφηση των ΑΤΕΙ από το Ιόνιο πανεπιστήμιο την ονομάζει συνένωση και την συρρίκνωση ανωτατοποιηση(τι άραγε σημαίνει ΑΤΕΙ;).
Ελευθερώνοντας τα παπαγαλάκια του προσπαθεί να λύσει ταυτοχρονα και το σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης των δυο φορέων διαχείρισης περιβάλλοντος στα Ιόνια νησιά, που είναι ο φορέας του Αίνου Κεφαλονιάς και το θαλάσσιο πάρκο της Ζακύνθου. Εδώ αφου είναι καθαρή η κρατική ευθύνη συνέχισης της λειτουργιάς τους , την αποποιειται μεταθέτοντας την στα εκπαιδευτικά ιδρύματα με αμφίβολα αποτελέσματα επιβίωσης τους.
Επειδή πρέπει να τελειώνουμε με την μνημονική καταστροφή των νησιών μας ,της παιδείας και του περιβάλλοντος .
Απαιτούμε να σταματήσει η καταστροφή και ο αφανισμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης με την απάτη των απορροφήσεων και των ανωτατοποιησεων.


Να μην υπάρξει άλλος διάλογος με τους υπουργούς της κατοχικής κυβέρνησης γιατί ο στόχος τους είναι συγκεκριμένος.
Αλλαγές που είναι απαραίτητες στην λογική της αναμόρφωσης ,της αναβάθμισης και της βιωσιμότητας των σχολών δεν πρέπει να γίνονται υπό το βάρος μνημονικών επιταγών.


Η συμμέτοχη των αυτοδιοικήσεων των καθηγητών και των σπουδαστών στην διοίκηση του είναι απαραίτητος προυποθεση για την σωστή λειτουργια τους.


Τα ΑΤΕΙ Ιονίων νήσων σαν αυτοτελές επιστημονικό ίδρυμα είναι απαραίτητο κοινωνικό μέσο για την ποιοτική και ποσοτική πορεία της Κεφαλονιάς, κάθε σκέψη για υποβάθμιση η κατάργηση του με κάθε δικαιολογία θα μας βρει αντιμέτωπους.


Ετικέτες: