«ΥΠΕΡΙΩΝ»: Όχι στην απομάκρυνση του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων από το Ληξούρι

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 12:55

«ΥΠΕΡΙΩΝ»: Όχι στην απομάκρυνση του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων από το Ληξούρι

Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ»


Αξιότιμε Υπουργέ, κ. Γαβρόγλου,

            Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» και το Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Α.μεΑ. “ΥΠΕΡΙΩΝ” εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απομάκρυνση του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων από το Ληξούρι, Κεφαλονιάς, και τη συγχώνευσή του με το δήθεν αντίστοιχο της Κέρκυρας.

  • Η απομάκρυνσή του θα πλήξει κοινωνικά, πνευματικά, πολιτιστικά και οικονομικά όλη την επαρχία Πάλλης
  • Η εκπαιδευτική εξέλιξη και η επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών, όπως οι ίδιοι ομολογούν, απειλείται μιας και η «τεχνολογία του ήχου και των μουσικών οργάνων» είναι το θετικό στοιχείο του Τμήματος, που ήδη παρακολουθούν στο Ληξούρι, ενώ το δήθεν αντίστοιχο τμήμα της Κέρκυρας δεν συνάδει με αυτό.
  • Η Ένωση και το Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. συνεργάζονται από την αρχή της ίδρυσης και λειτουργίας τους με το συγκεκριμένο τμήμα του Τ.Ε.Ι. όχι μόνο σε ό,τι αφορά την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, αλλά και στην εκπαίδευση των ωφελούμενων Α.μεΑ. στον τομέα της μουσικής και της γνωριμίας τους με τα μουσικά όργανα.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους φοιτητές και απευθύνουμε έκκληση σε εσάς, κ. Υπουργέ, να αποσύρετε άμεσα το σχέδιο απομάκρυνσης του Τ.Ε.Ι. από το Ληξούρι.

Το Ληξούρι ως η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά το Αργοστόλι με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και μουσική κουλτούρα κινδυνεύει να χάσει τελείως την πνευματική και οικονομική ευημερία του, μιας και ήδη έχουν απομακρυνθεί υπηρεσίες πολύ απαραίτητες για μια αξιοπρεπή, άνετη και ελπιδοφόρα διαβίωση των κατοίκων του.

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση πριν λίγα χρόνια, για την κατάργηση των τμημάτων του Τ.Ε.Ι. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου, ο τότε Σοφός και πολύ αγαπητός Μακαριστός π. Γεράσιμος Φωκάς βροντοφώναξε «Φωνή λαού, οργή Θεού».                 

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.,

Η Πρόεδρος

Σοφία Μαροπούλου - Ζαφειράτου

Η Γενική Γραμματέας

Γερασιμούλα Σταθάτου

 


Ετικέτες: