Με επιτυχία η εκδήλωση "Καινοτομία στην Κεφαλονιά"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 10:22

Με επιτυχία η εκδήλωση "Καινοτομία στην Κεφαλονιά"

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία όσον αφορά την προσέλευση, τη θεματολογία και τα αποτελέσματα, την Τρίτη 28.ΝΟΕ.2017

Πρόκειται για μια εκδήλωση-συζήτηση με κύριο θέμα της την Καινοτομία στην Κεφαλονιά η οποία διεξήχθη στην αίθουσα της Alliance Française στο Αργοστόλι και υπήρξε πρωτοβουλία της επίτιμης προξένου της Γαλλίας κας Emmanuelle Sinagra και του Κωνσταντίνου Πρέντζα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού.

Επίσης, ήταν μια προσπάθεια να μεταλαμπαδευτεί στο νησί μας η εμπειρία του Forum καινοτομίας MAZINNOV που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και έχει ως σκοπό τη δημιουργία και τη συνεργασία ελληνικών και γαλλικών νεοφυών επιχειρήσεων.

Μέσα από την εκδήλωση, δόθηκε η ευκαιρία σε επαγγελματίες της Κεφαλονιάς, πανεπιστημιακούς, αγρότες και νέους ανθρώπους, να έρθουν σε επαφή με την ευρωπαϊκή αντίληψη, στο επιχειρείν, στην καινοτομία και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας μιας τοπικής κοινωνίας.

Είχαμε τη χαρά να υπάρχουν στους ομιλητές οι :

Δανιήλ Φωκάς, Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Γαλλικών Πανεπιστημίων και Σχολών, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επικοινωνίας WHITE και Συνιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης Saint Startup.

Αντώνης Λιβιεράτος, Σύμβουλος επιχειρήσεων, Διδάσκων στο Παν. Αθηνών και Συνιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης Saint Startup

Παναγιώτης Μαρκαντωνάτος, Mentor & Coach σε θερμοκοιτίδες νεοφυών επιχειρήσεων και Συνιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης Saint Startup,

τρεις Κεφαλλονίτες με σπουδές στη Γαλλία οι οποίοι ζουν και διαπρέπουν στην Αθήνα, δραστήρια μέλη του MAZINNOV, που με την εμπειρία τους βοήθησαν τους παρευρισκομένους να αντιληφθούν την αξία του σύγχρονου επιχειρείν και να καταλάβουν έννοιες όπως, νεοφυής επιχείρηση (startup), θερμοκοιτίδα (incubator), επιταχυντής (accelerator), καθοδήγηση (mentoring) κ.α.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι, Άρης Γεράκης και Ειρήνη Κατσαλίρου από το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων των ΤΕΙ, ο γεωπόνος Μάκης Αντζουλάτος, οι Στέφανος Κουρκουλάκος, Θανάσης Αθανασάκης και Χριστακοπούλου Γεωργία από τον πρωτογενή τομέα, οι επιχειρηματίες Θέμης Καββαδίας, Σωτηρία Τζανετάτου, Άρης Αγάθος, Σοφία Παπαδάτου, Κωνσταντίνος Αναλυτής, Δημήτρης Παντελειός, Γεώργιος Σπηλιώτης κ.α.

Τη συζήτηση συντόνισαν η Emmanuelle Sinagra και ο Κωνσταντίνος Πρέντζας.

Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι δοκιμάσανε (και εντυπωσιάστηκαν) από το φρέσκο παγωτό με αιγοπρόβειο γάλα που μας κέρασε η κα Παπαδάτου Σοφία, μια από τις καινοτόμες ιδέες που ακούστηκαν.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τις 15 Δεκέμβρη 2017 στον ίδιο χώρο, όπου θα συζητηθούν συγκεκριμένες ιδέες και θα αναλυθούν οι δυνατότητες υλοποίησης των ιδεών μέσω της θερμοκοιτίδας.

Ήδη έγιναν επαφές με τους φορείς που μπορούν να συνδράμουν στη δημιουργία  θερμοκοιτίδας, και μια νέα μέρα φαίνεται να ξημερώνει στην Κεφαλονιά όσον αφορά την  επιχειρηματικότητα.

Emmanuelle Sinagra