Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για Γενική Απεργία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 10:25

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για Γενική Απεργία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ !!! ΑυτοαπασχολούμενεΕπαγγελματία, βιοτέχνη, μικρέμπορε, αυτοκινητιστή, συνταξιούχε,Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχίζουν το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που θεσμοθετήθηκε προεκλογικά, εφαρμόζεται σήμερα με γρήγορους ρυθμούς. Και δεν σταματάνε εκεί. Νέα μέτρα δισεκατομμυρίων ευρώ είναι έτοιμα για εφαρμογή, που αποτέλεσμα θα έχουν, όπως και τα προηγούμενα, την γενίκευση της εξαθλίωσης του λαού.

ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ
 «Θα σώσουν την χώρα από την χρεοκοπία». Τα ίδια έλεγαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Το αποτέλεσμα είναι νέα δυσβάσταχτα βάρη στον λαό, χωρίς τελειωμό.
 «Θα γυρίσουμε στην ανάπτυξη». Όμως η ανάπτυξη που σχεδιάζουν προϋποθέτει το φτώχεμα του λαού για να μεγαλώσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από αυτήν την ανάπτυξη.

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ
 Η χρεοκοπία δεν είναι τα νούμερα και οι δείκτες, που ανεμίζουν σαν μπαμπούλα στα κανάλια. Χρεοκοπία είναι οι ανάγκες που δεν ικανοποιούνται. Να μην φτάνουν τα λεφτά για το σουπερμάρκετ, να μην βρίσκεις φάρμακα και γιατρούς, να σε κυνηγά η τράπεζα και η εφορία. Αυτή η χρεοκοπία έχει μπει ήδη στα σπίτια μας.
 Ανάπτυξη δεν είναι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Ανάπτυξη είναι, ολόκληρο μεροκάματο, υγεία και παιδεία για όλους, σύνταξη της προκοπής για τους απόμαχους της δουλειάς. Αυτή η ανάπτυξη δεν βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Αυτοαπασχολούμενε
Επαγγελματία, βιοτέχνη, μικρέμπορε, αυτοκινητιστή, συνταξιούχε,
Τις προηγούμενες δεκαετίες, με τα ψίχουλα που περίσσευαν από το «φαγοπότι» των μονοπωλίων κάπως τα έφερνες βόλτα. Με σκληρή δουλειά, με ατελείωτο ωράριο, με άγχος, κάτι έβγαινε. Τα τελευταία χρόνια το μεροκάματο περιορίστηκε, τα χρέη μεγάλωσαν, οι φόροι απογειώθηκαν.
Η ζωή δυσκόλεψε, τα αδιέξοδα μεγάλωσαν. Ποιος φταίει για τα σημερινά χάλια;
Καιρός είναι να ξανασκεφτείς τις απάτες για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, τις ευκαιρίες που, δήθεν, θα ανοίγονταν με την ΟΝΕ.

Πληρώνουμε τα σπασμένα της «επιχειρηματικότητας» και της«ανταγωνιστικότητας», την καραμέλα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Να σε προβληματίσει, το γεγονός ότι όλες οι ενισχύσεις πάνε στις τράπεζες και από κει στα μονοπώλια. Γι αυτό ο ΕΟΠΠΥ δεν έχει για φάρμακα, ο ΟΑΕΕ παραπαίει, τα νοσοκομεία ασθενούν. Γι αυτό κόβονται μισθοί και συντάξεις.
Οι κυβερνήσεις σε εξαπάτησαν, τα κόμματα του «ευρωπαϊκού μονόδρομου» σε ξεγέλασαν. Σου έταξαν «αειφόρο ανάπτυξη» και να που φτάσαμε. Τα ρίχνουν όλα στους μετανάστες και το παρεμπόριο για να «θολώσουν τα νερά» και έφεραν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για χωροφύλακα. Τα ψέματα σήμερα αποκαλύπτονται.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
Μπορούμε και έχουμε χρέος να δυναμώσουμε τα σωματεία, να τα κάνουμε πηγή συλλογικής δύναμης, ικανής να βάλει φρένο στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται.
Κόντρα στις ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ που απαξίωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα και είναι συνένοχοι για την σημερινή κατάσταση.
Κόντρα στα μονοπώλια που σου παίρνουν την ζωή, για να τρέφουν την κερδοφορία τους.
Μαζί με τους εργαζομένους, τους φτωχούς αγρότες και την νεολαία που τραβάνε τα ίδια με σένα.
Είναι δυνατόν, σήμερα, να αξιοποιηθούν όλοι οι πόροι, όλες οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, για την πρόοδο και την ευημερία του λαού και όχι για τους λίγους.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΠΑΣΕΒΕ
Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ !!!

• Δεν έχουμε να πληρώσουμε άλλο.
• Όχι άλλη κοροϊδία.
• Απορρίπτουμε τα μέτρα σας και τα μνημόνιά σας.
• Καμία αναγνώριση των χρεών. Να διαγραφούν. Τέρμα οι διαπραγματεύσεις. Κάθε διαπραγμάτευση, σημαίνει νέα μνημόνια.
• Έξω από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
• Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι.
• Δεν πρόκειται να ξελασπώσουμε τα μονοπώλια από την κρίση τους.
• Ξεσηκωμός, για ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων

ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες, να πάρουν αποφάσεις για 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ