Ανοιχτή επιστολή Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 19:10

Ανοιχτή επιστολή Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Προς Την Πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Πατρών Κα Ιωάννα Μπονέλι - Συμεωνίδη


Κυρία Πρόεδρε

Τα τελευταία 4 χρόνια της προκατασκευασμένης κρίσης τα κινήματα πολιτών σταματούν σε όλη την χώρα τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Ο σύλλογος μας συμμετέχει ενεργά σε παρόμοιες κινητοποιήσεις που αφορούν πλειστηριασμούς που γίνονται στον Νομό Κεφαλληνίας και Ιθάκης. 

Γνωρίζουμε ότι για τα κόκκινα δάνεια δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν κάποιο στεγαστικό ή καταναλωτικό δάνειο ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και μικροεπιχειρήσεις που πήραν κάποιο επιχειρηματικό δάνειο. Επίσης χιλιάδες πια κυρίως μικρομεσαίοι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι δεν μπορούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους και  τις φοροληστρικές οφειλές που το κράτος τους επιβάλλει προκειμένου να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Ευθύνονται άμεσα από την μια η τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών ,  από την άλλη η συνολικότερη προσπάθεια που γίνεται μέσω της κατασκευασμένης κρίσης και της πολιτικής των μνημονίων που την ακολούθησε , να μεταφερθούν στα χέρια των λίγων η δημόσια περιουσία της χώρας μας , αλλά και η ιδιωτική  των πιο ευάλωτων στην οικονομική κρίση κοινωνικών στρωμάτων.

Εκπλειστηριάζετε  λοιπόν το λαϊκό σπίτι και το μαγαζί του μικρού επαγγελματία , και μαζί με αυτά ξεπουλιούνται βασικές αρχές και αξίες της δομής της κοινωνίας μας που βλέπει κάθε μέρα το βοιωτικό της επίπεδο να εξαθλιώνεται , που βλέπει κάθε μέρα ανθρώπους να μπαίνουν στον εφιάλτη της ανεργίας , ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε , μικρομεσαίους επαγγελματίες να βρίσκονται σε απόγνωση και να κλείνουν κατά χιλιάδες τα μαγαζιά τους , ή να αυτοκτονούν .

Όλα αυτά προς χάριν της θέλησης των <δανειστών>  και με την ανοχή και την στήριξη των εως τώρα κυβερνήσεων , που λειτουργούν σαν απόλυτα εκτελεστικά όργανα των ξένων και ντόπιων αρπακτικών.

Η τωρινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πιστή στις μνημονιακές της δεσμεύσεις τώρα καταφεύγει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (άρθρα 118 & 119 στα μνημονιακά προαπαιτούμενα). Ο οφειλέτης θα χάνει με ένα κλικ την περιουσία του και δεν θα μπορεί κανένα κίνημα να ακυρώσει την διαδικασία με φυσική παρουσία. Διευκολύνονται έτσι τα κοράκια και οι <αγοραστές > των κόκκινων δανείων να ιδιοποιηθούν έναντι ευτελούς τιμήματος περιουσίες που δημιουργήθηκαν με πολύχρονους κόπους και στερήσεις από κάθε εργαζόμενο , μικροεπιχειρηματία ή αγρότη.

Η απόφαση του συλλόγου σας , για μη συμμετοχή σας σε διαδικασίες πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2017 είναι ένα θετικό βήμα και με αυτή την επιστολή μας θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε κοντά σας  , εμείς και πιστεύουμε όλες οι οργανώσεις , σωματεία,  σύλλογοι και φορείς της κοινωνίας μας, στην κατεύθυνση της μη πραγματοποίησης τελικά ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που είναι η  εν ψυχρώ αρπαγή  της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μας σε ποιο στρατόπεδο ανήκουμε,  αν επιλέγουμε να είμαστε με τον λαό και την  κοινωνία ή με τα κοράκια , τα κερδοσκοπικά funds και τους διάφορους συμφεροντολόγους παρατρεχάμενους τους.

Και να μην ξεχνάμε ότι το νόμιμο , το δίκαιο και το ηθικό ενδεχομένως να μην συμβαδίζουν ,  όταν ο νομοθέτης δεν έχει άμεσα στο μυαλό του το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον την ώρα που νομοθετεί . 

Εμείς και φανταζόμαστε και εσείς εμπρός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι δεδομένο ότι επιλέγουμε το ηθικό και το δίκαιο.

Το Δ.Σ.