ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σύντροφος Μίμης Ποδηματάς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 13:29

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σύντροφος Μίμης Ποδηματάς

  «Πιο πέρα, πιο πέρα Σύντροφοι» Ο Δημήτρης Ποδηματάς, στέλεχος του ΚΚΕ και της Αριστεράς, ένας από τους 100.000 περίπου Έλληνες και Ελληνίδες, πατριώτες και κομμουνιστές, που πέρασαν από τα Νησιά - Κολαστήρια της «Κοινωνικής διαπαιδαγώγησης», έφυγε από τη ζωή αγωνιζόμενος πάντα για μία κοινωνία ανθρωπιάς, σοσιαλιστική, να πάψει για πάντα η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Ο αείμνηστος Σύντροφος Μίμης και όλοι αυτοί που μαρτύρησαν πάνω στους ξερόβραχους έζησε ιστορίες γεμάτες κτηνωδία, αίμα και πόνο αλλά γεμάτες από ηρωισμό και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Εκατοντάδες οι νεκροί, εκατοντάδες οι τρελοί, χιλιάδες οι τραυματισμένοι. Σπασμένα κεφάλια. Σπασμένα πόδια και χέρια, βγαλμένα μάτια. Ένα τερατώδες έγκλημα που για πάντα θα στιγματίζει τους διεστραμμένους εγκέφαλους που το εμπνεύστηκαν, όλους αυτούς που το πραγματοποίησαν, όλους αυτούς που το ύμνησαν και αυτούς που το ανέχτηκαν χωρίς να διαμαρτυρηθούν.


Τότε τα φριχτά εγκλήματα στο λαό έγιναν κατ' εντολή των Ελληνικών Κυβερνήσεων και των Αγγλοαμερικάνων.
Τώρα η οικονομική κρίση, η ανεργία και η εξαθλίωση των εργαζομένων είναι τα δώρα που προσφέρει το κοινωνικό σύστημα, το οποίο αντιπάλευε ο Σύντροφος Μίμης, στον ελληνικό λαό μέσω της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Σύντροφε Μίμη , που στην αιώνια μνήμη σου καθρεφτίζονται όλοι οι ανώνυμοι αγωνιστές σου δίνουμε την υπόσχεση , ότι εμείς θα προχωρήσουμε πιο πέρα ενωμένοι, όπως λέει και ο ποιητής του λαού Γιάννης Ρίτσος:

«Οι φωνές απ' τα φυλάκια μαύρες όλη την νύχτα.
Οι κουτσοί, οι κουλοί, οι τυφλοί, οι τρελοί οι νεκροί που γυρεύουν πίσω το ψωμί που δεν φάγανε, τον ήλιο που τους κλέψανε, την ζωή που τους κόψανε.
Δεν σταματούν.
Οι νεκροί γυρεύουν την ζωή τους, οι τρελοί τον ήλιο τους, οι κουτσοί τα πόδια τους, οι τυφλοί τα μάτια τους.
Απ΄ την αρχή μαθαίνουμε το αλφάβητο, τον φόβο, τον πόνο, την ζωή και το θάνατο.
Μια και μάθαμε να πεθαίνουμε, μάθαμε και να ζούμε σύντροφοι.
Η λευτεριά είναι κοντά Α, Β, Γ, Ήλιος.
Άλφα – Βήτα, πιο πέρα , πιο πέρα Σύντροφοι.»

Και για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι και οι νέες μας ακολουθεί το κείμενο μιας ¨απόφασης εκτοπίσεως¨, της τελευταίας από τις πολλές που αναφέρονται στον σ. Μίμη, διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις, εν έτει 1971.


Ν.Σ.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ