ΕΛΜΕΚΙ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την στέγαση των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 00:19

ΕΛΜΕΚΙ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την στέγαση των εκπαιδευτικών

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣΛΥΣΗ ΤΩΡΑ:ΣΕ ΣΤΕΓΑΣΗ – ΣΙΤΙΣΗ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, συνεπικουρούμενο από νέους εκπαιδευτικούς, πραγματοποίησε παράσταση στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Κουρή για τα ζητήματα της στέγασης, της σίτισης και της μετακίνησης των εκπαιδευτικών. Η αντιπροσωπεία τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι και καθηγητές) – ειδικά οι νέοι και οι συμβασιούχοι (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι) στραγγαλίζονται οικονομικά από την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ.

Οι εκπαιδευτικοί σπρώχνονται, ακόμη και στην υποβολή παραιτήσεων ή στην αίτηση αδειών άνευ αποδοχών. Οι μεθοδεύσεις αυτές, που εντάσσονται στο πλαίσιο περιστολής δαπανών επιπλέον των 11,5 δις, θα έχουν τραγικές συνέπειες για τα σχολεία και περισσότερο για τα περιφερειακά.

Η αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαίτησε τη διάθεση κονδυλίων, από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να νοικιαστούν ξενοδοχεία ή καταλύματα για τη στέγαση των εκπαιδευτικών ή να επιδοτηθεί το ενοίκιο στο 100% της αξίας του. Η αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ, επιπλέον, ζήτησε να παρθούν μέτρα για τη δωρεάν σίτιση των χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών και την παρέμβαση της Περιφέρειας για τη διασφάλιση της δυνατότητας μετακίνησης.
Ο κ. Κουρής δεσμεύτηκε:


• Να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη στέγαση των εκπαιδευτικών που έχουν πρόβλημα είτε μέσω των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης (π.χ. με διεύρυνση προγράμματος 50.000 ευρώ για αστέγους) είτε με τη μεσολάβηση για εξεύρεση και παραχώρηση διαθέσιμων χώρων (ξενώνων, ξενοδοχείων από Σεπτέμβρη μέχρι Μάη κ.λ.π.).


• Να εξετάσει άμεσα τη δυνατότητα σίτισης χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών.
• Να παρέμβει για παροχή έκπτωσης στους εκπαιδευτικούς.
Η αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ τόνισε ότι θα υπάρξει άμεσα κινητοποίηση, μαζί με γονείς – μαθητές, για τα ζητήματα των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, της σχολικής υγείας, των μαθητικών μεταφορών και της σίτισης των μαθητών.

Αργοστόλι 04 Σεπτεμβρίου 2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης                                                           Τουλάτος Παύλος