Παπαρήγα: Παγίδα ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει ψήφους του ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 08:39

Παπαρήγα: Παγίδα ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει ψήφους του ΚΚΕ

Για παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να πάρει ψήφους από το ΚΚΕ κάνει λόγο η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα αναφορικά με το σύνθημε για αριστερή κυβέρνηση

Για έναν ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμεί να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ηττημένου ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας παράλληλα πως τα μέτρα και οι εκβιασμοί δεν θα έχουν τέλος.

"Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα νέα βάρβαρα μέτρα να μην περάσουν πατώντας στη μοιρολατρεία. Χρειάζεται λαική αφύπνιση, συσπείρωση, οργανωση στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες. Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, μαζικός αγώνας με πολιτική κατεύθυνση ρήξης με τις επιλογές των μονοπωλίων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη" αναφέρει η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος".

Ερωτηθείσα για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε οτι "το σύνθημά του για αριστερή κυβέρνηση ήταν από την αρχή μια παγίδα με στόχο να πάρει απο το ΚΚΕ ψήφους" και πρόσθεσε πως "τώρα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κεφαλαίου και της ΕΕ ότι πρέπει αυτός να αναδειχτεί στην κυβέρνηση, να συνεργασθεί με τμήμα σοσιαλδημοκρατών, να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θεση του ηττημένου ΠΑΣΟΚ".

Είπε ακόμη ότι τα λαϊκά στρώματα και οι αριστεροί ριζοσπάστες δεν πρέπει να αναμένουν να χρεοκοπήσει η σημερινή κυβέρνηση και να δοκιμάσουν τη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, που αφήνει άθικτα τα μονοπώλια, σπέρνοντας ψευδαισθήσεις για την ΕΕ.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ερωτηθείσα για τις πιέσεις σχετικά με την εκταμίευση της έκτης δόσης απάντησε πως "ούτε τα άγρια μέτρα πρόκειται να έχουν τέλος, ούτε οι εκβιασμοί", επισήμανε ότι ο λαός "δεν πρέπει να παγιδευτεί και να διαλέξει από ποιον δρόμο θα τον καταδικάσουν μόνιμα στην χρεοκοπία" και προσθεσε ότι η διέξοδος για τον λαό είναι "αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποιηση όλων των μονοπωλίων, των υποδομών και του ορυκτού πλούτου με τον λαό πρωταγωνιστή στην εξουσία".

Σχετικά με την αναδιαπραγμάτευση για την οποία έκανε λόγο προεκλογικά ο κ. Σαμαράς, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε πως «ο λαός έχει σήμερα συσσωρευμένη εμπειρία και δεν μπορεί να καταπίνει αμάσητα ότι του λένε [...] Ο Σαμαράς, όπως κι ο Παπανδρέου, διαπραγματεύεται με τους συμμάχους του στην ΕΕ, με βάση τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο λαός και να μην περιμένει τίποτα καλό και καμιά ανακούφιση".

Επιπλέον, χαρακτήρισε "κωμικοτραγική" τη στάση ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και των αρχηγών τους αναφέροντας ότι "αντιγράφουν τον ρόλο του Σαμαρά στην προηγούμενη συγκυβέρνηση".

Σχετικά με την αυτοκριτική στον κόμμα της, η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως «η κριτική και η αυτοκριτική είναι ουσιαστική διαδικασία μέσα στο κόμμα, έγινε αμέσως μετά τις εκλογές και συνεχίζεται στην βάση των αναλυτικών εκτιμήσεων που έδωσε η ΚΕ». Για δε την εκλογική αποδυνάμεωση του ΚΚΕ, σημείωσε: "Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οφείλουν να σκεφθούν ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αν ωφελήθηκαν ή ζημιώθηκαν από την εκλογική αποδυνάμωση του ΚΚΕ".

Ερωτηθείσα, τέλος, για τη "Χρυσή Αυγή", η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτη "δεν τροφοδοτείται από την αντίδραση του λαού στην εναντίον του επίθεση. Τροφοδοτείται από την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, στην οποία συναγωνίζονται τα αστικά κόμματα, ή ίδια η ΕΕ, ΜΜΕ και από τη μοιρολατρεία και τον φόβο".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ