ΚΚΕ: "Το μεγάλο και επικίνδυνο φαγοπότι τώρα ξεκινά…"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 00:11

ΚΚΕ: "Το μεγάλο και επικίνδυνο φαγοπότι τώρα ξεκινά…"

Η ΝΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ επισημάνει ότι ο πλούτος και η γεωστρατηγική θέση του Νομού γίνονται «μήλο της έριδος» μεταξύ γιγαντιαίων οικονομικών συμφερόντων. Η οσμή των αντιπαραθέσεων και των πολεμικών προετοιμασιών που ξετυλίγονται στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, για ανακατανομή σφαιρών επιρροής, για έλεγχο σε μεταφορές – ενέργεια – τουρισμό - αλιεία, βρίσκουν την έκφρασή τους και στα νησιά μας. Κάτω από αυτό το πρίσμα πρέπει να ερμηνευτούν οι πρόσφατες επισκέψεις, σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, πολιτικών και οικονομικών παραγόντων (πρέσβεων, εμίρηδων, γερουσιαστών και δημοτικών συμβούλων των ΗΠΑ, μελών της πρώην βασιλικής οικογένειας, μεγιστάνων κ.ά.).

Η διαδικασία εκποίησης δημόσιας περιουσίας, γης και «θαλασσίων οικοπέδων υδρογονανθράκων», που προωθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, προσελκύει το μονοπωλιακό κεφάλαιο όπως το αίμα τους καρχαρίες. Η έναρξη γίνεται με το άμεσο ξεπούλημα του λιμανιού στο Αργοστόλι. Η «πανηγυρική» έλευση των κινέζων προαναγγέλλει την είσοδο της Cosco, αυτοτελώς ή σε κοινοπραξία με άλλους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι εξελίξεις στο λιμάνι υλοποιούν της «ελευθερία» μετακίνησης κεφαλαίων, όπως προβλέπεται από τη συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία στήριξαν όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Η Δημοτική Αρχή (ΝΔ) και το τοπικό Επιμελητήριο, παίρνουν ενεργό μέρος, με επαφές και δράσεις που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική.

Στο «παιχνίδι είναι έντονη η παρουσία των ντόπιων κεφαλαιοκρατών, σε συμμαχία με τμήματα του ευρωενωσιακού κεφαλαίου – κυρίως του γερμανικού. Αυτό ισχύει και για την πώληση του λιμανιού αλλά και γενικότερα. Ιδιαίτερο είναι το «παρών» που δηλώνουν στις εξελίξεις οι εφοπλιστές και οι ξενοδόχοι. Το πολιτικό τους προσωπικό οργανώνει «βεγγέρες», που σηματοδοτούν αυτή την ετοιμότητα και δείχνουν την επιθυμία των ντόπιων κεφαλαιοκρατών για να παρέμβουν. Πρωτοκλασάτα – πανελλαδικής εμβέλειας στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μαζί με κορυφαίους αυτοδιοικητικούς της Περιφέρειας και του Δήμου Κεφαλονιάς, συναγελάζονται με τον τοπικό επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος και άλλοι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου πλέκουν εγκώμια για το «φιλανθρωπικό» έργο των καπιταλιστών. Τα κόμματα της «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης» δηλώνουν, λιγότερο με τα λόγια και περισσότερο με τις πράξεις τους, ότι είναι έτοιμα για όλα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των αφεντικών.

Η ΝΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών σε επαγρύπνηση. Να μην ξεγελαστεί από τις παράτες και τις θριαμβολογίες. Οι εξελίξεις που δρομολογούνται είναι επικίνδυνες σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Η εμπειρία από τη δράση της Cosco στον Πειραιά είναι η ένταση της εκμετάλλευσης των παραγωγικών δυνατοτήτων του λιμανιού, σε συνδυασμό με την εκτίναξη της ανεργίας και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Στο ίδιο αποτέλεσμα οδηγεί η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για «αποκεντρωμένη» αξιοποίηση του λιμανιού, με έλεγχο από την αυτοδιοίκηση, πάντα στο πλαίσιο της αστικής εξουσίας και της στρατηγικής της ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοαποκαλύπτεται όταν κατηγορεί τη συγκυβέρνηση ότι, στέλνοντας το λιμάνι Αργοστολίου στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τίναξε στο αέρα τον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση της μαρίνας σε ιδιώτες!!!

Ο λαός, οργανωμένα και μαζικά, να απαιτήσει να αποσυρθεί εδώ και τώρα η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων και να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμένων, σε όφελος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και ικανοποιώντας τις λαϊκές ανάγκες. Να διεκδικήσει να γίνουν όλες οι υποδομές και ο πλούτος της χώρας λαϊκή περιουσία. Να βάλει τέλος στις ατέλειωτες θυσίες για την κερδοφορία της πλουτοκρατίας και στον κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής της χώρας. Να οικοδομήσει το μέλλον του, με την εξουσία στα δικά του χέρια.

Αργοστόλι 29/08/2012

Η ΝΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ