ΚΚΕ: Η Ν.Σ.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ «ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη».

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012 09:36

ΚΚΕ: Η Ν.Σ.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ «ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 13/8 διαμαρτύρεται γιατί το ΚΚΕ και το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα καταγγέλλουν το ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη που έδωσε στον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά» στις τοπικές εκλογές. Ταυτόχρονα βρήκε αφορμή για να «ξαναπιπηλήσει» την «καραμέλα» της ενότητας...

Αν κάποιος ψεύδεται συνειδητά αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, ως υποψήφιος Δήμαρχος Λειβαθούς, είχε στηριχθεί επίσημα από το ΣΥΝ. Ως υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς και επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά, το 2010, είχε την ανοιχτή στήριξη στελεχών και της ίδιας της τότε Γραμματέα του ΣΥΝ (και σήμερα μέλους της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ) Σοφίας Αράβου – Παπαδάτου. Συνιστώσες της «πολύχρωμης αριστεράς», όπως το ΔΗΚΚΙ, τοποθετήθηκαν ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Μιχαλάτου. Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε με την επίσημη στήριξη που είχε παράσχει ούτε με τη στάση των πρωτοκλασάτων στελεχών του ούτε με τα έργα και τις ημέρες των συνιστωσών του. Η σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στη Νομαρχία Κεφαλονιάς έδωσε στον Θ. Γαλιατσάτο, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, τη θέση του Αντινομάρχη. Θέση την οποία υπηρέτησε υλοποιώντας αδιασάλευτα την αντιλαϊκή πολιτική.

Γιατί, όμως, η Ν.Σ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά εξέδωσε την ανακοίνωση; Μοναδικός στόχος της είναι να πλήξουν ηθικά το ΚΚΕ στα πλαίσια του σχεδίου αποδυνάμωσης του, στο οποίο συμμετέχει ενεργά ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με αστικά επιτελεία και τη συγκυβέρνηση. Γίνεται σε περίοδο που οι εξελίξεις δικαιώνουν καθημερινά το ΚΚΕ. Αντίθετα η Ν.Σ.Ε. o ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς, που μόνο οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αποκαλύπτουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα για να είναι αρεστός στο σύστημα.

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας τις γνωστές κολεγιές στήριξε και στηρίζει σε πολλούς δήμους της χώρας δημάρχους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, μαζί με τη ΔΗΜ.ΑΡ. της συγκυβέρνησης. Οι συγκεκριμένοι δήμαρχοι υλοποιούν κατά γράμμα τον «Καλλικράτη» και πρωταγωνιστούν στη φορομπηξία. Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τον αντιλαϊκό «Καποδίστρια», όπως και δεν διαφωνεί επί της ουσίας με τον «Καλλικράτη». Συμφωνεί και στηρίζει τη μεταβίβαση δημόσιων υπηρεσιών από την ευθύνη του κράτους στην ευθύνη των δήμων, την επιχειρηματική δράση τους, που είναι ο προθάλαμος ιδιωτικοποιήσεων, άμεσων ή έμμεσων, μέσω ΕΣΠΑ, με ΣΔΙΤ και άλλους τρόπους...

Ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε το δίκαιο αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους και τους συμβασιούχους. Αντίθετα στηρίζει τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας των πέντε μηνών και των 500Ε.

Η εργατική τάξη και ο λαός δεν έχουν ανάγκη από μια κυβέρνηση αστικής διαχείρισης (όπως προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης) για να σωθούν η Ε.Ε. και τα μονοπώλια. Δεν έχουν ανάγκη από μια «ενότητα»-παγίδα με τους εκμεταλλευτές τους, με στόχο, τη μεγαλύτερη απάτη, τον δήθεν εξανθρωπισμό του καπιταλισμού.

Όφελος για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά είναι η αποδέσμευση από την Ε.Ε., η μονομερής διαγραφή του χρέους και η αποφασιστική σύγκρουση με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, γιατί είναι η μόνη εναλλακτική λύση.
Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι και η φτωχή αγροτιά έχουν συμφέρον σήμερα να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών τους νόμων. Οφείλουν με την πάλη τους να βάλουν τέλος στις θυσίες που τους επιβάλλουν οι υπερασπιστές του ξεπερασμένου καπιταλιστικού συστήματος. Με ισχυρό ΚΚΕ, Λαϊκή Συμμαχία για την Εργατική-Λαϊκή Εξουσία.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»!