ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ: Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012 09:44

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ: Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να χτίσει το νέο, δήθεν ενωτικό - αριστερό, προφίλ του στην ιστορική λήθη. Κατηγορεί το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ ότι λένε ψέματα, όταν κατονομάζουν το συνδυασμό που στήριξε στις δημοτικές εκλογές. Ισχυρίζεται ότι καμία σχέση δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου, Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά.

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, ως υποψήφιος Δήμαρχος Λειβαθούς, είχε στηριχθεί επίσημα από το ΣΥΝ. Ως υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς και επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά, το 2010, είχε την ανοιχτή στήριξη στελεχών και της ίδιας της τότε Γραμματέα του ΣΥΝ (και σήμερα μέλους της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ) Σοφίας Αράβου – Παπαδάτου. Συνιστώσες της «πολύχρωμης αριστεράς», όπως το ΔΗΚΚΙ, τοποθετήθηκαν ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Μιχαλάτου. Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε με την επίσημη στήριξη που είχε παράσχει ούτε με τη στάση των πρωτοκλασάτων στελεχών του ούτε με τα έργα και τις ημέρες των συνιστωσών του.

Γιατί διαρρηγνύει σήμερα τα ιμάτιά του; Συνηθισμένες είναι οι κολεγιές των αριστερών του σαλονιού και της ΕΕ στην αυτοδιοίκηση πανελλαδικά και τοπικά. Η σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στη Νομαρχία Κεφαλονιάς έδωσε στον Θόδωρο Γαλιατσάτο, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, τη θέση του Αντινομάρχη. Θέση την οποία υπηρέτησε υλοποιώντας αδιασάλευτα την αντιλαϊκή πολιτική. Αν ντρέπεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για τις χθεσινές πολιτικές του επιλογές ας κάνει την αυτοκριτική του. Θέλει θράσος να πιάνει στο στόμα του το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ και να ζητά να γίνουν συνένοχοι στην υλοποίηση του ευρωμονόδρομου. Το είδος της ενότητας που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το δείχνει καθημερινά στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς. Εκεί που οι δυνάμεις του είναι πλειοψηφία πρωτοστατούν στον κοινωνικό εταιρισμό και υπογράφουν μειώσεις μισθών της τάξης του 45% μαζί με ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και εργοδοσία.

Οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ