Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των ναυτεργατών

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 13:03

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των ναυτεργατών

Αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των ναυτεργατών.

Ο αγώνας κάθε κλάδου αποτελεί υπόθεση όλου του λαού, εφόσον συγκρούεται με τη στρατηγική κεφαλαίου – κυβέρνησης που μας πλήττει όλους. Οι ναυτεργάτες δίνουν απάντηση στη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, που επιβάλλει νέες περικοπές στους μισθούς και αυξάνει τη φορολογία τους (εισήγηση για φορολόγηση μέχρι και το 54% του εισοδήματός τους). Η ίδια πολιτική προβλέπει για τους εφοπλιστές νέες φοροαπαλλαγές, όταν «παρέχουν» υπηρεσίες στο βαθμό και στο μέτρο που εξυπηρετείται η κερδοφορίας τους, ενώ είναι πανάκριβα τα εισιτήρια για τους νησιώτες και όσους χρησιμοποιούν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Μεταφέραμε πρόσφατα στην κυβέρνηση την απαίτηση για μέτρα υπέρ των νησιωτών, για φθηνές – τακτικές συγκοινωνίες, μέτρα στήριξης του εισοδήματος των εκπαιδευτικών και άλλων δημόσιων λειτουργών που βρίσκονται μακριά από τις εστίες τους και μετακινούνται συχνά, χωρίς να πάρουμε συγκεκριμένες – δεσμευτικές απαντήσεις από τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η επίθεση που εξαπολύουν τα μεγάλα ΜΜΕ και η χολή που ρίχνουν στον αγώνα των ναυτεργατών με κυβερνητικές πλάτες, η προώθηση του κοινωνικού αυτοματισμού πρέπει να βρει το λαό απέναντι.

Μαζί όλοι οι εργαζόμενοι να δώσουμε το παρών στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη και στις 10.30 πμ στην απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΚΙ.

Αργοστόλι 07/12/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

   Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης    Ποταμιάνου Σοφία