Ο Σύλλογος Ζωοφίλων "Ντόρις" για την εκτέλεση σκύλου στα Χαβδάτα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 10:16

Ο Σύλλογος Ζωοφίλων "Ντόρις" για την εκτέλεση σκύλου στα Χαβδάτα


…. - Είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, όπως και των δικαιωμάτων των ανθρώπων… αυτός είναι ο δρόμος του ολοκληρωμένου ανθρώπου….
Αβραάμ Λίνκολν

   Είναι βέβαιο ότι για κάποιους συμπολίτες μας αυτό δεν ισχύει..

Για αυτούς τους ελάχιστους ,ισχύει ο νόμος της άγριας δύσης ,ό νόμος του καουμπόη που έχοντας στη κατοχή του όπλο,παράνομα ή όχι μικρή σημασία έχει, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ο ίδιος ότι δε του αρέσει ή δε συμφωνεί ή του χαλάει την αισθητική τέλος πάντων,ή αν έχει τα κέφια του ή όχι,αν καβγάδισε στο καφενείο ή όχι,αν θέλει να εξασκηθεί στη σκοποβολή,ή ενοχλήθηκε επειδή κάποιος ή κάτι περπάτησε στη περιοχή που θαρρεί ότι διαφεντεύει, αν πρέπει να ζει ή να πεθάνει..

Φανταζόμαστε ότι κάπως έτσι θα σκέφτηκε και ο κτηνοτρόφος Β.Δ. του Γ. κάτοικος Χαβδάτων Παλλικής το περασμένο Σάββατο το απόγευμα ,15/10 όταν εκτέλεσε εν ψυχρώ το εξάχρονο σκύλο του συγχωριανού του Μ.Π. του Κ. πυροβολώντας τον μπροστά στα μάτια του δύο φορές, ρίχνοντάς του μάλιστα και μια τρίτη βολή ,την χαριστική ,για να σιγουρευτεί για την επιτυχία του…

Βέβαια ο δράστης ζήτησε συγνώμη από τον έξαλλο κηδεμόνα του άτυχου σκυλιού γιατί όπως του είπε δεν κατάλαβε ότι το σκυλί του άνηκε αφού το χωριό τους είναι τεράστιο ,με χιλιάδες κατοίκους και προφανώς δεν είχε προσέξει τα προηγούμενα έξη χρόνια το σκυλί..

Ίσως δε ,του συνέβαινε και πρώτη φορά ,κάποιο σκυλί που εκτελεί να έχει και κηδεμόνα που … εξαγριώθηκε από την εκτέλεση του πιστού του φίλου.

Το μικρό αυτό θλιβερό κομμάτι της κοινωνίας μας πρέπει άμεσα να το απομονώσουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο και για κάποιους από εμάς τους ίδιους αφού όπως επισήμανε πρόσφατα σε συνέντευξή της η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια κα Άννα Καλυμνιού

«Το ψυχολογικό προφίλ κάποιου που βασανίζει ζώα μπορεί να είναι αντίστοιχο με το ψυχολογικό προφίλ του ανθρώπου που χτυπάει τη γυναίκα του ή κλειδώνει τα παιδιά του στο υπόγειο» ενώ με αφορμή φαινόμενα κακοποίησης ζώων για τα οποία συχνά γίνονται καταγγελίες «Έχει παρατηρηθεί ότι η κακοποίηση των ζώων συχνά συνδέεται με κακοποίηση απέναντι στους ανθρώπους. Επιπλέον, από εγκληματολογικές έρευνες προκύπτει ότι άτομα που διαπράττουν κατά συρροή εγκλήματα κατά της ζωής, έχουν συνήθως στο ιστορικό τους κακοποιήσει ζώα. Αυτό, ωστόσο, δε συνεπάγεται ότι όσοι κακοποιούν ζώα γίνονται δολοφόνοι» (πηγή άρθρου ZOOSOS.gr )

   O κύριος Μ.Π. κάλεσε επιτόπου την αστυνομία η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, ειδοποιήθηκε ο κ. εισαγγελέας που διέταξε την σύλληψη του δράστη και την κατάσχεση του όπλου του ,στα πλαίσια του αυτοφώρου, που ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό αφού ο δράστης φρόντισε να εξαφανιστεί ,ενώ ειδοποιήθηκε και ο κτηνίατρος κος Γαλλίδης ο οποίος έκανε επί τόπου νεκροτομή στο άτυχο ζώο και βεβαίωσε τον θάνατό του από πυροβολισμούς.

Ο πικραμένος και σε κατάσταση σοκ αυτόπτης μάρτυρας της στυγνής εκτέλεσης του άτυχου σκύλου κηδεμόνας του, ελπίζει να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος παραδειγματικά αφού όπως μας δήλωσε η …ατιμωρησία γεννά τέτοιου είδους συμπεριφορές ,του ΚΑΤΕΧΩ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ…

Η υπόθεση θα πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης που έχουμε την βεβαιότητα ότι θα εφαρμόσει αυτά που ορίζει η κείμενη νομοθεσία..

Ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια του άδικα δολοφονημένου σκυλιού.

ΜΕ ΤΙΜΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μ.ΜΑΣΣΑΔΟ                                                         Δ.ΚΑΠΠΑΤΟΣ

ΤΗΛ.6979072801                                                   ΤΗΛ.6979131136