ΣΥΡΙΖΑ:Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο μας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 10:58

ΣΥΡΙΖΑ:Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο μας

Η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη σε συνέχεια της καταστροφικής πολιτικής των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου εκτός από τις περικοπές στην χρηματοδότηση των νοσοκομείων, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη μη πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, η αύξηση στο εισιτήριο των εξωτερικών ιατρείων και το πλαφόν των 1500 ¤ για φάρμακα ετησίως, που έχουν στα άμεσα σχέδιά τους να περάσουν, τώρα έρχονται, κάτω από τις οδηγίες της ΤΡΟΪΚΑ να κλείσουν και νοσοκομεία. Το πρόσχημα τους για την ενέργεια αυτή είναι η χαμηλή πληρότητα ασθενών.

Ένα από τα νοσοκομεία που σχεδιάζουν να κλείσουν είναι και αυτό του Ληξουρίου, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου έχει μόνο 14% πληρότητα. Ως προς αυτό δεν έχει ύπάρξει ακόμα καμιά διάψευση από κανέναν αρμόδιο κυβερνητικού επιπέδου.

Εμείς ως Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ ζητήσαμε και είχαμε ενημέρωση από τον πρόεδρο του νοσοκομείου Ληξουρίου, ο οποίος μας εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Εξέφρασε, επίσης, τον προβληματισμό του για τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και ζήτησε τη συμβολή και τη συμπαράστασή μας στη λειτουργία του νοσοκομείου.

ΩΣ ΣΥΡΙΖΑ καλούμε την τοπική κοινωνία σε επαγρύπνηση.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ στην εξαθλίωση της Παλικής και του Ληξουρίου,το μαρασμό των πολιτών και την απομάκρυνση των δημόσιων υπηρεσιών από τον τόπο μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από το νοσοκομείο μας.

Το δικαίωμα στην υγεία είναι ιερό και αδιαπραγμάτευτο.

Η τακτική της κυβέρνησης να βλέπει ως ψυχρά και λογιστικά νούμερα και ποσοστά τη δημόσια υγεία και περίθαλψη δεν πρέπει να περάσει.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες να υπερασπίσουμε το δικαίωμα μας στην υγεία.

Πρέπει να τραβήξουμε το νοσοκομείο από την κυβερνητική λαιμητόμο και να απαιτήσουμε την ποιοτική του αναβάθμιση.

Τέλος καλούμε όλος τους εμπλεκόμενους φορείς να πάρουν θέση.

Το κλείσιμο του νοσοκομείου σφραγίζει ουσιαστικά και το "κλείσιμο" της πόλης μας.

Τ. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Παλικής