Το ΚΚΕ για τις επικείμενες αλλαγές στη δημόσια υγεία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 13:08

• Όχι στην παραπέρα υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας
• να μην καταργήσουν το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο

Η Ν.Ε. Κεφαλονιάς Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών μας να αποτρέψει με την πάλη του, την νέα επίθεση που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο χώρο του υποβαθμισμένου συστήματος δημόσιας υγείας, σφίγγοντας την θηλιά με νέο πακέτο άγριων περικοπών. Η νέα συγκυβέρνηση χαρακτηρίζει «σπατάλη» τις ήδη πενιχρές δαπάνες για την υγεία, βαφτίζει «ορθολογική ανάπτυξη» υπηρεσιών και δήθεν νοικοκύρεμα την κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, ειδικών μονάδων ή και ολόκληρων δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία παρέχουν και υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τα υπό συγχώνευση ή αλλαγή χρήσης νοσοκομεία ανέρχονται σε 30-60 και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου..

Οι σπατάλες και το νοικοκύρεμα στην Υγεία και την Πρόνοια που επικαλείται η κυβέρνηση είναι ο "Δούρειος Ίππος", προκειμένου να επεκταθούν οι περικοπές των κρατικών και ασφαλιστικών παροχών στους εργαζόμενους, να μειωθεί ακόμα πιο δραστικά η κρατική χρηματοδότηση για δημόσιες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, για να ενισχυθεί η χρηματοδότηση της πλουτοκρατίας. Η κατάργηση η συγχώνευση του Μαντζαβινάτειου όχι μόνο θα επιδεινώσει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας ιδιαίτερα στην Παλλική, αλλά θα οξύνει παραπέρα την άσχημη κατάσταση στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου που ήδη αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα από τις ελλείψεις σε προσωπικό λειτουργικές δαπάνες και μέσα. Η κατάσταση επίσης στα κέντρα υγείας Ιθάκης – Σάμης με τις εγκληματικές ελλείψεις είναι ενδεικτική, για το που οδηγεί αυτή πολιτική.
Η Ν.Ε. Κεφαλονιάς Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους,
• να οργανωθούν και να δράσουν πριν είναι αργά να αποτρέψουν αυτήν την προοπτική.
• Να διεκδικήσουν την αναβάθμιση του ήδη υποβαθμισμένου δημόσιου συστήματος υγείας στα νησιά μας, με πλήρη χρηματοδότηση των αναγκών του από τον Γ.Κ. Προϋπολογισμό. Να καλυφθούν πλήρως όλες οι ανάγκες του λαού από τα δύο νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που πρέπει άμεσα να στελεχωθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ο λαός δε χρωστάει τίποτα. Την κρίση και το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία. Γι' αυτό απαιτείται να δυναμώνει η λαϊκή συσπείρωση για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων, με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία που θα οικοδομήσει ένα πραγματικά λαϊκό σύστημα Υγείας που θα εξασφαλίζει αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες σε όλους.