Traverso Festival 2016: Απολογισμός κι ευχαριστίες

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 09:31

Traverso Festival 2016: Απολογισμός κι ευχαριστίες


Το τριήμερο 15-17 Ιουλίου 2016 ο λόφος της Καλλιθέας στην Λακήθρα ζωντάνεψε από την παρουσία ανθρώπων που με μουσική, θέατρο, χορό και δημιουργικές δραστηριότητες έφτιαξαν ένα κλίμα χαράς και γιορτής.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες με μακρά πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα της Κεφαλονιάς αλλά και εκτός αυτής, νεότεροι που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μουσικής και του θεάτρου ως επαγγελματίες, ως ερασιτέχνες ή ως σπουδαστές, αλλά και άνθρωποι που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας ταξίδεψαν στα μονοπάτια της τέχνης τους συμμετέχοντας αφιλοκερδώς. Επιπλέον, παιδιά και ενήλικες που ξέρουν ότι η τέχνη είναι ενιαία, συνδύασαν ποίηση, χορό, ζωγραφική, παιχνίδια, και πλαισίωσαν υπέροχα τις εκδηλώσεις. Όλοι αυτοί είναι οι πρώτοι που νιώθουμε ότι θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, καθώς χωρίς την αμέριστη βοήθεια τους τίποτα δεν θα ήταν εφικτό!

Εκτός όμως από τους συμμετέχοντες, είχαμε τη συνδρομή πολλών άλλων ανθρώπων και φορέων που αγκάλιασαν με θετική διάθεση την πρωτοβουλία, τους οποίους επίσης ευχαριστούμε θερμά.

Συγκεκριμένα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εξής:

  1. Για την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ, την Μελίνα Αδρακτά, την Μαρία Δήμα, την Γιούλα Κουτσουμπού, την ομάδα Αρόδου στο Ιόνιο, την Τόνια Αυγουστάτου, την χορωδία Τσίκαινα Ensemble, τις μπάντες Drowning in Sand, Golden Brown και Singapore Strings, την θεατρική ομάδα Τσιριτσάντσουλες, τον Σύλλογο Ρωσόφωνων Mir, καθώς και την πλειάδα των εξαιρετικών μουσικών που έπαιξαν στο Ρεφενέ Αυτο-οργανωμένο Πανηγύρι: τον Κάχα και την Λέλα Αμπεσάτζε, το σχήμα Pedersizαποτελούμενο από τον Παντελή Σκιαδαρέση, τον Λαμπρογιάννη Πεφάνη, την Ματίνα Παπαγεωργίου και την Ίντζι, και βέβαια τον Γαβρίλη Σιμωτά, τον Αλέξανδρο Λυκούρα, τον Μάκη Σκλαβουνάκη και την Ειρήνη Καμινάρη που έκλεισαν το τριήμερο με τον πιο κεφάτο τρόπο!
  2. Την ΚΕΔΗΚΕ και το Δημοτικό Διαμέρισμα Λακήθρας, και ιδίως τον πρόεδρο Γιάννη Κωνσταντάτο για την εμπιστοσύνη και την ουσιαστική υποστήριξη.
  3. Την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Μεταξάτων και τον ιατρό Ανδρέα Τσιμάρα και για την παρουσία τους και τις τρεις ημέρες ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αν χρειαζόταν.
  4. Τους εθελοντές που βοήθησαν πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα για την ομαλή διεξαγωγή του φεστιβάλ.
  5. Tους χορηγούς: Φωκάς & ΣΙΑ Τρόφιμα & Ποτά, Mini Market Λακήθρα, Ζαχαροπλαστείο Αντώνης, Βύρωνας Grill-Pizza, Διεθνές Εστιατόριο Πιτσαρία, Το Κάτι Άλλο Pizzeria, Το Ψηστήρι ΓυροψητοπωλείονΕν Κεφαλληνία Organic Farm RestaurantMescalero Café BarMouikis Sun VillageIl bagno Είδη υγιεινήςΞυλεμπορική, Απέργης-Σπυρόπουλος Ο.Ε., IslandSounds.
  6. Τους χορηγούς επικοινωνίας: την ηλεκτρονική εφημερίδα Κεφαλονίτικα Νέα για την άρτια και πολύπλευρη προβολή του φεστιβάλ και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ionian Galaxy 90.8 και Palmos 98.3FM, καθώς και όλα τα άλλα τοπικά ΜΜΕ που τ πρόβαλαν.
  1. Τους διοργανωτές του SaristraFestival, του Φεστιβάλ Μουσικής Κιονίου Ιθάκης (SlapBackintheFaceFestival) και του SeaNemaOpenAirFilmFestivalγια την αλληλέγγυα στάση τους και την παροχή τεχνογνωσίας.

Φυσικά, ευχαριστούμε θερμά και όλους όσους ήρθαν και συμμετείχαν στο φεστιβάλ, τους ανθρώπους που με το κέφι τους έδωσαν ζωή στον χώρο και τα παιδιά που τον γέμισαν με γέλια.

Η συμμετοχή και η συνεργασία είναι βασικά ζητούμενα του Τραβέρσο και θεωρούμε ότι τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά την διεξαγωγή του φεστιβάλ αναδείχθηκαν και καλλιεργήθηκαν πολύ. Όλοι όσοι κοπιάσαμε για την υλοποίησή του, καταλάβαμε ότι με λίγα μέσα μπορείς να επιτύχεις πολλά, αρκεί να τολμήσεις να τα ονειρευτείς και να δουλέψεις συστηματικά γι’ αυτά!

Επειδή ο πολιτισμός πάνω απ' όλα μας ενώνει, ελπίζουμε ότι το φετινό φεστιβάλ λειτούργησε σαν μια ευκαιρία για γνωριμία τόσο του κοινού με τον χώρο και με τους συμμετέχοντες, αλλά κι ως αφετηρία για μελλοντικές συνεργασίες και κοινές δράσεις. Πιθανά λάθη και παραλείψεις σίγουρα μπορούν να αντιμετωπιστούν στο μέλλον καλύτερα με την δική σας ενεργητική συμμετοχή. Ελπίζουμε του χρόνου να είμαστε ακόμα περισσότεροι και οι εκδηλώσεις να είναι πλουσιότερες σε μια κοινή και συντονισμένη προσπάθεια για την ανάδειξη της τέχνης ως πηγής πολιτισμού αλλά και ψυχαγωγίας.

Ραντεβού το καλοκαίρι του 2017!

Πάντα ν' ανταμώνουμε!

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο