Το Εργατικό Κέντρο για τη δίωξη των μαθητών της Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 11:15

Το Εργατικό Κέντρο για τη δίωξη των μαθητών της Σάμης

 

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!

Το Δ.Σ. του ΕΚΚΙ καταδικάζει, καταγγέλλει στο λαό του νομού τη δίωξη των τεσσάρων μαθητών στη Σάμη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις σαρώνει ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Ταυτόχρονα στοχοποιεί τους αγώνες της νεολαίας ξαναστήνοντας μαθητοδικία. Σέρνονται μαθητές σε δίκη γιατί τόλμησαν να οργανώσουν και να συμμετέχουν στις μαθητικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου έτους, μαθητές γυμνασίου καλούνται σε δίκη τον Οκτώβριο του 2016 με βάση την απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) του 1999.

Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά η υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που από τη μια προσαρμόζει ακόμα περισσότερο την εκπαίδευση στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου (με τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, στήνει μαθητοδικία) αλλά από την άλλη διαφημίζει την θέσπιση ψήφου στα 17 ως την “διεύρυνση της Δημοκρατίας”.

Μοναδική απάντηση είναι η κοινή δράση, ο κοινός αγώνας εργαζομένων , μαθητών απέναντι στην ποινικοποίηση των αγώνων, κόντρα στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου που τσακίζει το δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

ΑΜΕΣΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Να μην περάσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των τεσσάρων μαθητών.
  • Να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.
  • Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για παύση κάθε δίωξης μαθητών που έχει κινηθεί με βάση την (καταργημένη) Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Καμία καταστολή και ποινικοποίηση των αγώνων από κυβερνήσεις και διοικήσεις εκπαίδευσης.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Για το Δ.Σ.

                                                                  Ο Πρόεδρος                      Η Γραμματέας

                                                             Γαβρίλης Γιώργος              Ζιάννη Αφροδίτη