Π.Σ Πάστρας ''Το Παλιόκαστρο'' : Με επιτυχία η παράσταση Παραδοσιακών Χορών στον Πόρο

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 12:56

Π.Σ Πάστρας ''Το Παλιόκαστρο'' : Με επιτυχία η παράσταση Παραδοσιακών Χορών στον Πόρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, στο ανοικτό θέατρο του Πόρου η ετήσια "Βραδιά Παραδοσιακών Χορών" του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάστρας ''Το Παλιόκαστρο''.


Ήταν μια εκδήλωση ιδιαίτερα σημαντική:

-Το τμήμα παραδοσιακών χορών του συλλόγου συμπλήρωσε 20 δυναμικής παρουσίας και εμφανίσεων σε εκδηλώσεις εντός και εκτός νησιού (Σερβία, Λαμία, Λάρισα, Έδεσσα, Κιλκίς, Πάτρα, Κήθυρα ,Άρτα)

-Τιμήθηκε η μνήμη του Βαγγέλη Πετράτου που έφυγε νωρίς.

Τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων ''Πηνελόπη'' Σκάλας, ''Πρόνησος''Πόρου, ''Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων Ημαθίας '' Παλιόκαστρου'' Πάστρας εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού που γέμισε το ανοικτό θέατρο. Την παράσταση έκλεψαν οι μικροί χορευτές και ο φιλοξενούμενος σύλλογος της Ημαθίας με τις εντυπωσιακές φορεσιές τους και τη Ρουγκάτσια (έθιμο του δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων από άντρεσ φουστανελοφόρους που κρατούν σπαθιά).

Το παρών έδωσαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Βαγγελάτου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Αντιδήμαρχος Ελειού-ΠρόννωνΝίκος Παπαδάτος, ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΠ Σπυρονικόλας Σολωμός,ο Πρόεδρος της Τοπικης Κοινότητας ΠόρουΓιάννης Πετράτος, και η τ. Περιφερειακή Σύμβουλος Τζόγια Γρουζή.

Στο τέλος της βραδιάς δώθηκαν απ' τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πάστρας αναμνηστικά δώρα στους φιλοξενούμενους συλλόγους.

Παράλληλα τιμήθηκε ο χοροδιδάσκαλος Γεράσιμος Παντελειός για τα 20 χρόνια χορευτικής παρουσίας και εμφανίσεων του συγκροτήματος των παραδοσιακων χορών του ''Παλιόκαστρου''. Έκπληξη ήταν το γράμμα που ετοίμασαν τα παιδιά του μικρού χορευτικού στο δάσκαλό τους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας ''Το Παλιόκαστρο'' ευχαριστεί και συγχαίρει για την εξαιρετική παρουσία και εμφάνιση τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων ''Πηνελόπη'' Σκάλας ,''Πρόνησος''Πόρου, ''Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων Ημαθίας '' .

Ευχαριστούμε ιδαίτερα:

- την ΠεριφερειακήΔιεύθυνσηΙονίωνΝήσωνΠεριφερειακήΕνότηταΚεφαλληνίας & Ιθάκης

- την ΚοινωφελήΕπιχείρησηΔήμουΚεφαλονιάς

- τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πόρου κο Πετράτο Γιάννη

τους χορηγούς της εκδήλωσης :

Ξενοδοχείο Crystal Palace Παντούλης Νίκος στην Σκάλα . Snack Bar

'Anassa Κουσουμβρής Ηρακλής επίσης στην Σκάλα. Super Market Πανταζάτος στο Αργοστόλι. Ξενοδοχείο 'Anassa Γιώργος και Φωτεινή Κλωνή στη Σκάλα. Μεταφορές -Μετακομίσεις Σαρλής Νίκος στην Πάστρα . Κρεοπωλείο Αφοί Λουράντου στο Αργοστόλι. . Baligoto Super Market Ζαπάντη Μαρία στη Σκάλα . Ζαχαροπλαστείο SUGARO στη Σκάλα.Petros Studios ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Πόρο.Βαβάση- Κτσίγερα Λογιστικό γραφείο στο Αργοστόλι. Πιτσαρία AL Forno Αμβροσιάτου στο Αργοστόλι.

Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση της ΠεριφερειακήςΔιεύθυνσηςΙονίωνΝήσωνΠεριφερειακήΕνότηταΚεφαλληνίας & Ιθάκης και της -ΚοινωφελήςΕπιχείρησηςΔήμουΚεφαλονιάς .