ΕΛΜΕ-ΚΙ : Πρόσκληση για σύσκεψη με γονείς - μαθητές

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 11:42

ΕΛΜΕ-ΚΙ : Πρόσκληση για σύσκεψη με γονείς - μαθητές

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί γονείς - μαθητές σε σύσκεψη την Παρασκευή 17 Ιούνη και ώρα 8 μμ στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου. με θέμα: «Η εγκατάλειψη της αντισεισμικής θωράκισης – προστασίας και των σχολικών υποδομών στο Νομό».

 

Στη σύσκεψη, ασφαλώς, θα υπάρξει ενημέρωση για τις γενικότερες εξελίξεις στην παιδεία αλλά θα επικεντρωθούμε στις υποδομές ενόψει της κινητοποίησης στην Αθήνα 30/6 – 1/7, με θέματα την υγεία και τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους. Στο ψήφισμα για τους σεισμόπληκτους που θα δώσουμε στα πολιτικά κόμματα της Βουλής (πλην ΧΑ) την Παρασκευή 1/7 θα περιλαμβάνονται τα εξής αιτήματα:

  1. Να παραταθεί ο χαρακτηρισμός του Νομού, ως σεισμόπληκτου, και να διατηρηθεί το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές σε ατομικές κατοικίες και δημόσιες υποδομές (σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, οδικό δίκτυο, πολιτιστικά μνημεία, αποχετευτικό δίκτυο, ύδρευση κλπ).
  2. Μέτρα για όλους τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους (επίδομα ενοικίου, απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, οικίσκοι για τους άστεγους, νέες εργατικές στο Ληξούρι, αποζημιώσεις κλπ), χωρίς διαχωρισμούς σε «παλιούς» και «νέους».
  3. Σύγχρονες – ασφαλείς σχολικές υποδομές με νέα σχολεία, με 100% κρατική χρηματοδότηση, με ουσιαστικούς αντισεισμικούς ελέγχους και θωράκιση παντού. Να δρομολογηθούν τώρα νέο σχολικό συγκρότημα για το Ληξούρι, νέο μηχανουργείο για το ΕΠΑΛ καθώς και τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα που εκκρεμούν.
  4. Να μην επιστρέψουν τα σχολεία σε ακατάλληλα και πεπαλαιωμένα κτίρια (πχ παλιό συγκρότημα 2ου – 3ου Γυμνασίου). Να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών στο Γυμνάσιο Μεσοβουνίων. Να ληφθούν μέτρα για το νέο συγκρότημα στο Φαραώ (πχ κλειστό γυμναστήριο, διευθετήσεις χώρων, πρόσθετες ρυθμίσεις για την ασφάλεια των μαθητών).
  5. Να ολοκληρωθούν οι μελέτες που εκκρεμούν για τα «κίτρινα» σχολεία με το νέο αντισεισμικό κανονισμό, να προχωρήσουν τα έργα με πλήρη διασφάλιση των πολεοδομικών όρων που προβλέπονται, χωρίς προσχήματα και καθυστερήσεις.
  6. Να αποκατασταθεί όλο το εσωτερικό δίκτυο που αφορά τις σχολικές μεταφορές και να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι από βραχοπτώσεις. Να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια στις σχολικές μεταφορές, με τεχνικά έργα στα επικίνδυνα σημεία.
  7. Να σταματήσει το αίσχος της ακαταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την έκταση του Νομού (κερκίδες Κεραμειών, κεντρικό γήπεδο Αργοστολίου κοκ).
  8. Να παραμείνει για σχολική χρήση όλη η έκταση του «Ξενία» και να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του από το ΤΑΙΠΕΔ. Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση στα Ράγια του Πόρου και εκεί να γίνει το νέο σχολικό συγκρότημα της περιοχής.
  9. Να δοθεί ποσόστωση στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και για τη φετινή χρονιά.

Επιστολή σε γονείς - μαθητές

Όλοι και όλες στη σύσκεψη που οργανώνει η ΕΛΜΕ-ΚΙ την Παρασκευή 17 Ιούνη 8 μμ στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου.

Αγαπητοί γονείς και μαθητές.

Η κυβέρνηση έδωσε δείγματα γραφής με τις αλλαγές στο Γυμνάσιο και το πέταγμα στην ανεργία 2.277 εκπαιδευτικών, αλλά και τις καταργήσεις σε τμήματα ένταξης, ολοήμερα, καταργήσεις υπευθύνων εργαστηρίων κοκ. Ετοιμάζει νέα μέτρα, νέες ρυθμίσεις μέσα στο καλοκαίρι που θα είναι στην κατεύθυνση υλοποίησης του σχολείου της αγοράς και της ΕΕ, του «νέου σχολείου» όπως το ονομάζουν.

Αν δεν τους σταματήσουμε, το σχολείο που θα βρούμε το Σεπτέμβρη δε θα το γνωρίζουμε!!

Να μη δεχτούμε:

-Να πεταχτούν έξω από το ολοήμερο τα παιδιά των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων!

-Να κλείσουν εκατοντάδες νηπιαγωγεία και να μείνουν προνήπια αλλά και νήπια απέξω αναζητώντας λύσεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ή μένοντας σπίτι τους!

-Να κλείσουν σχολεία ή να συμπτυχθούν κι άλλα τμήματα, να στοιβάζονται οι μαθητές μας σε 30άρια τμήματα!

-Την υποβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής!

-Να μείνουν άνεργοι οι αναπληρωτές που για χρόνια διασχίζουν τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι!

-Να βγουν υπεράριθμοι και να μετακινηθούν εκπαιδευτικοί που τόσα χρόνια έδωσαν μάχη για τη μόρφωση των παιδιών!

Οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έταξε προεκλογικά για να εξαπατήσει, γίνονται 10.000 απολύσεις!! Αντί να γίνουν μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά η κυβέρνηση εξαφανίζει τα κενά!! Ψαλιδίζει το Γυμνάσιο, το ολοήμερο, εξορίζει από το σχολείο τους συναδέλφους των ειδικοτήτων και της ειδικής αγωγής, συμπτύσσει τμήματα και κλείνει νηπιαγωγεία (πχ Λακήθρα). Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία!

Δεν ανεχόμαστε τον 21ο αιώνα, το 2016, με την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και τις δυνατότητες που αυτές προσφέρουν για ολόπλευρη μόρφωση, για σύγχρονο, ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο γενικής παιδείας, για μόνιμη και σταθερή δουλεία με δικαιώματα, να υποβαθμίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, να τσακίζεται η ζωή μας, να γυρίζουμε χρόνια πίσω!!

Το αντιλαϊκό βαρέλι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πάτο! Η ζωή μας συνθλίβεται την ίδια στιγμή που οι βιομήχανοι κι οι εφοπλιστές θα απολαμβάνουν φορολογική ασυλία για 12 χρόνια! Δικές τους απαιτήσεις είναι το κόψιμο μισθών, συντάξεων, παροχών Υγείας, οι 280.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Για δικό τους χατίρι ψήφισαν το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό. Γι΄ αυτό η κυβέρνηση παίρνει τα συγχαρητήρια από τα κοράκια της ΕΕ και του ΔΝΤ από ντόπιους και ξένους καπιταλιστές. Όλα τα μέτρα πρώτα τα εξαγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΕΒ και μετά τα ψηφίζουν στη Βουλή!!

Το 3ο Μνημόνιο και τις προβλέψεις που περιλαμβάνει για την Παιδεία, όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ) το ψήφισαν. Το «σχολείο Φίλη», δεν είναι τίποτα άλλο από την συνέχεια του σχολείου «Διαμαντοπούλου» και του σχολείου «Αρβανιτόπουλου»!! Είναι το σχολείο της «αγοράς», της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, προσαρμοσμένο στους «δημοσιοοικονομικούς περιορισμούς». Είναι το σχολείο που διατηρεί και επεκτείνει τη λογική των δεξιοτήτων από μικρή ηλικία, που προωθεί την αυτονομία (διοικητική και παιδαγωγική) της σχολικής μονάδας δηλ, την κατηγοριοποίηση και το σχολείο των πολλαπλών ταχυτήτων, που οδηγεί στην επιχειρηματική δραστηριότητα μια σειρά τομείς π.χ. προσχολική αγωγή με 60.000 με προνήπια εκτός δημόσιου σχολείου, δομές ειδικής αγωγής κ.α. Στο σχολείο αυτό δεν χωράει η μόνιμη και σταθερή δουλειά!! Είναι το σχολείο που κάνει προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και όταν αυτό τελειώνει, αλλάζει το πρόγραμμά του και κάνει απολύσεις. Οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, με τις πολιτικές τους, έκλεισαν πάνω από 2000 σχολεία, μείωσαν κατά 30.000 τον αριθμό των εκπαιδευτικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο την πολιτική των περικοπών και των μηδενικών διορισμών.

Πρέπει να τους εμποδίζουμε! Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα στα χέρια της κυβέρνησης, των πλειοψηφιών σε ΔΟΕ - ΟΛΜΕ που ήταν «οι μεγάλοι απόντες» από τους αγώνες και τις απεργίες του προηγούμενου διαστήματος ψάχνοντας λύσεις στον «Εθνικό διάλογο για την Παιδεία», ούτε σε εκείνες τις δυνάμεις που στήριξαν και έβαλαν πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση. Καμιά απογοήτευση – Καμιά αυταπάτη!!

Τώρα είναι η ώρα του συλλογικού μας αγώνα! Η ΕΛΜΕ-ΚΙ απευθύνει κάλεσμα σε γονείς - μαθητές να συζητήσουμε τα ζητήματα αυτά, μαζί με τα προβλήματα των υποδομών και την ανάγκη να παρθούν μέτρα για τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ «ΚΟΦΤΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΔΝΤ – ΕΕ.

Αργοστόλι 15/6/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία