Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕΚΙ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Μαΐου 2016 10:28

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕΚΙ

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 18/5 και ώρα 8 μμ στο 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου να συζητήσουμε, να  οργανώσουμε την συνέχεια της πάλης μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική!

Χαιρετίζουμε τις 3ημερες μαζικές και μαχητικές απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις των εργαζομένων που έγιναν σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια ψήφισης των σκληρών μέτρων σε ασφαλιστικό – φορολογικό στη Βουλή. Οι μεγάλες συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος και τις τρεις ημέρες αλλά και η πολύμηνη μάχη που έδωσαν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και η νεολαία, έδωσαν δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά, όπως και τα προηγούμενα, δεν έχουν τη συναίνεση και τη συμφωνία του λαού. Ούτε ο αγώνας, ούτε η ζωή σταματάει με την ψήφιση ενός νομοσχεδίου, όσο αντιλαϊκό κι αν είναι αυτό. Καμιά απογοήτευση. Συνεχίζουμε!

Οι αγώνες που έγιναν με αιχμή το νόμο – λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, αποτελούν σημαντική πείρα για όλους τους εργαζόμενους, αφήνουν σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Οι εργαζόμενοι δείξαμε ένα σημαντικό μέρος της δύναμής μας. Αν πιστέψουμε, πραγματικά σ’ αυτήν, μπορούμε όχι μόνο να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα και πολιτικές αλλά και να ανοίξουμε άλλο δρόμο, άλλη προοπτική για μας και τα παιδιά μας. Είναι θετικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικές δυνάμεις μέσα στο λαό και τους εργαζομένους που δεν το βάζουν κάτω, δεν συμβιβάζονται και δεν υποχωρούν,  είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν μπροστά, να φέρουν τα πάνω κάτω!!

Μπροστάρης σ’ αυτόν τον αγώνα ήταν και είναι, τα σωματεία, οι Ομοσπονδίες και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που παλεύουν με τη γραμμή της ταξικής πάλης, που δεν σκύβουν το κεφάλι. Αυτό το κίνημα, αυτός ο ταξικός πόλος, χρειάζεται να δυναμώσει να γίνει υπόθεση και νέων δυνάμεων που σήμερα δεν είναι στον αγώνα!! Η ελπίδα είναι εδώ!!

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι των μέτρων η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ στήνει μια ακόμα επιχείρηση εξαπάτησης και κοροϊδίας φέρνοντας και νέο αντιλαϊκό πακέτο.

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν, δεν πρέπει να περάσει ή νέα επιχείρηση εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού. Το νέο «success story» για την ολοκλήρωση της «αξιολόγησης» είναι το κόλπο για να αποσπάσουν από το λαό τη συναίνεση για το νέο έγκλημα. Για άλλη μια φορά, λέει ψέματα η κυβέρνηση και αυτό γιατί φέρνει νέο υπέρ – νομοσχέδιο με νέα φοροληστεία, με 4ο μνημόνιο, με αυτόματο κόφτη κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων, με «αξιολόγηση» και νέες μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ως τα αναγκαία προαπαιτούμενα για την όποια ρύθμιση του χρέους και την ανάκαμψη, όπου κερδισμένο θα είναι μόνο το μεγάλο κεφάλαιο και χαμένος για άλλη μια φορά ο λαός.

Η όποια ανάκαμψη που υπόσχονται, και η διευθέτηση του χρέους δεν θα ωφελήσει σε τίποτα τους εργαζόμενους. Ούτε οι τεράστιες απώλειες που είχαμε και έχουμε θα καλυφθούν. Ούτε τα αντιλαϊκά μέτρα θα παρθούν πίσω. Αντίθετα νέες θυσίες θα απαιτούνται για να κερδίζουν οι μεγάλοι καπιταλιστικοί όμιλοι, να γίνεται πιο ανταγωνιστική η οικονομία. Ότι εξοικονομείται θα δίνεται αποκλειστικά στους επιχειρηματίες, μέσω επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών και αναπτυξιακών νόμων.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση ντύνοντας την με έναν ψευτο-παιδαγωγικό φερετζέ. Να μην επιτρέψουμε να περάσει ο μόνιμος κόφτης των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλους τους τρόπους για να εξαφανίσει τα χιλιάδες κενά αντί να τα καλύψει με μόνιμους διορισμούς. Με διαδικασίες fast – track «τρέχει» να περάσει όλα τα μέτρα που απαιτεί η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ, οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Με την πολιτική τους οδηγούν σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες και χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία.

Παράλληλα με την αναμόρφωση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης δένεται ακόμα πιο σφιχτά με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και της αγοράς, τους δίνει τσάμπα εργατικό δυναμικό μέσω της Μαθητείας.

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα το προηγούμενο διάστημα, με την ιδιαίτερη και ξεχωριστή παρουσία των συναδέλφων αναπληρωτών, που ανάγκασαν την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη τροπολογία για τους διορισμούς, αποδεικνύουν ότι μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα.

Τώρα όλοι μαζί με τον αγώνα μας να διεκδικήσουμε:

• Να παρθεί πίσω ΤΩΡΑ η Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα. Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία.
  • Να καταργηθεί η τροπολογία που καταργεί τα Τμήματα Ένταξης και κλείνει τα Νηπ/γεία.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση αναπληρωτών, κανείς εκπαιδευτικός δε περισσεύει.

Να δυναμώσουμε την πάλη:

• Ενάντια στον «αυτόματο κόφτη» που είναι ένα μνημόνιο διαρκείας και προβλέπεται για όλες τις χώρες της ΕΕ και ο οποίος θα κόβει άμεσα μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες για να επιτυγχάνονται τα «ματωμένα» πλεονάσματα.
  • Ενάντια στη φορολεηλασία, στους δεκάδες άμεσους και έμμεσους φόρους. Να φορολογηθεί τώρα το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια. Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
  • Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, σταθερή και μόνιμη δουλειάς για όλους!
  • Ενάντια στις ομαδικές απολύσεις ο νέος συνδικαλιστικός νόμος!

Από τις δυνάμεις του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν. Στηρίζουν τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής, έκαναν τα πάντα για να μην κουνιέται ούτε φύλλο απέναντι στην κυβέρνηση. Το 3ημερο που ψηφιζόταν το Ασφαλιστικό ήταν πραγματικά εξαφανισμένοι.

Οι ίδιες δυνάμεις που υπονόμευσαν τον αγώνα όλο το προηγούμενο διάστημα, έρχονται τώρα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ με προτάσεις βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης για απεργίες στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μια τέτοια πρόταση είναι τυχοδιωκτική και λειτουργεί εκφυλιστικά για το ίδιο το κίνημα. Ειδικά οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ / ΛΑΕ, που εισηγήθηκαν την πρόταση για απεργία στις Πανελλαδικές στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, έχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στο κίνημα, τους γονείς και τα παιδιά.

Για το συνδικαλιστικό κίνημα, η επιλογή των μορφών πάλης είναι μια σημαντική υπόθεση. Βασικό κριτήριο είναι να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ενότητα του κλάδου, τη συμμαχία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους γονείς και τους μαθητές ώστε να υπάρχει δυναμική και αποτελεσματικότητα στον αγώνα.

Οι εξελίξεις επιβάλλουν να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, να μη χάσουμε χρόνο, τα μέτρα της κυβέρνησης είναι σκληρά. Οι απαιτήσεις του ΣΕΒ μιλούν για 180.000 απολύσεις στο Δημόσιο.  Το Σεπτέμβρη προετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών, κλείσιμο νηπιαγωγείων, υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων!! Το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, δεν στριμώχνεται στα στενά πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής, στους δημοσιονομικούς περιορισμούς, στα μέτρα Κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ και τις απαιτήσεις των Μονοπωλίων.

Πρόγραμμα Δράσης:

• Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τους γονείς για τις αρνητικές εξελίξεις που υπάρχουν στην Εκπαίδευση, ετοιμάζουμε ανοιχτό γράμμα του σωματείο προς τους γονείς. Διοργανώνουμε κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες μαζί με τους Συλλόγους και την Ένωση Γονέων, μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα (Εργατικά σωματεία, Εργατικό Κέντρο, Συλλόγους γυναικών).
  • Προχωράμε σε πολύμορφες πρωτοβουλίες ανάδειξης των προβλημάτων της εκπαίδευσης, με συνεντεύξεις τύπου, μαζικές εξορμήσεις, τύπωμα πανό, ανακοινώσεων κ.α.
  • Παίρνουμε μέρος στις κινητοποιήσεις για την υγεία και τους σεισμόπληκτους στο Νομό.
  • Προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας το τρίτο δεκαήμερο του Μάη σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Περιφερειακές Διευθύνσεις.
  • Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια των σωματείων και των Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τη μέρα που θα ψηφίζονται τα νέα μέτρα για τον αυτόματο κόφτη, τα φορολογικά, τα κόκκινα δάνεια.
  • Προετοιμάζουμε μαζική, πανελλαδική κινητοποίηση αναπληρωτών στο Υπουργείο Παιδείας το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούνη.

Αργοστόλι 17/05/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ