Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος "Η Κράνη" : Κάλεσμα για την πρωτομαγιάτικη απεργία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Μαΐου 2016 12:27

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος "Η Κράνη" : Κάλεσμα για την πρωτομαγιάτικη απεργία

Το Δ.Σ. του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου καλεί τους συναδέλφους μικροεπαγγελματίες-ΕΒΕ στην απεργιακή συγκέντρωση για την πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο την Κυριακή 8η Μαΐου τις 10:00 το πρωί. Παράλληλα καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επιχειρηματικών ομίλων να υπονομεύσουν και να εξαφανίσουν τον εορτασμό της πρωτομαγιάς.


Η 1η Μάη είναι ημέρα απεργίας. Τιμάμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που αγωνίστηκαν για τις μεγάλες κατακτήσεις της ανθρωπότητας, το 8 ωρο, την σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την Κυριακάτικη αργία, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδία, την υγεία, τους αγώνες για συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Σήμερα που η επίθεση του κεφαλαίου ενάντια σ΄ αυτές τις καταχτήσεις δεν έχει τελειωμό, είναι επιτακτική ανάγκη οι αυτοαπασχολούμενοι μαζί με τους εργαζόμενους που έχουμε τα ίδια συμφέροντα και κοινό αντίπαλο να βαδίσουμε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο με αυτόν του Σικάγο, της Θεσσαλονίκης του36 έως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αναλάβει να κάνει την βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, τσακίζει ότι απέμεινε όρθιο από τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και εφαρμόζει τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτή η πολιτική υπαγορεύεται από την Ε.Ε. και συμφωνούν όλα τα κόμματα που υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο, εξυπηρετεί τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και δε σταματά πουθενά προκειμένου να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα και διευκολύνσεις για να ανακάμψει η κερδοφορία τους.

Η ίδια πολιτική στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους στην ανέχεια και τη φτώχεια, η ίδια πολιτική γεννά πολέμους, πρόσφυγες, νέους κινδύνους για τους λαούς.

Συνάδελφοι-σσες

Καμία αναμονή, κανένας συμβιβασμός, καμία υποταγή

  • Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι έχουμε ήδη δείξει ότι ο κοινός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος απέναντι σε αυτή τη πολιτική που μας τσακίζει, που φέρνει νέα δεινά στη ζωή μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.
  • Η ανάκτηση των απωλειών μας και η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δεν χωράει στη καπιταλιστική ανάπτυξη που σχεδιάζουν κυβέρνηση-ΕΕ- μεγάλο κεφάλαιο.
  • Η λαϊκή συμμαχία με την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους αγρότες, με τη δραστήρια συμμετοχή νεολαίας και γυναικών είναι ο μόνος δρόμος για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, με βάση τις δυνατότητες του σημερινού παραγόμενου κοινωνικού πλούτου.

Απαιτούμε:

  • Άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος της κυβέρνησης. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εδώ και τώρα δωρεάν υγεία-πρόνοια- αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους
  • Άμεση κατάργηση των φορολογικών νόμων που τσακίζουν το εισόδημά μας και μας ρίχνουν στα χρέη. Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους και αύξηση του στις 20.000 με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος για όλους.
  • Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά.

Κυριακή 8 Μάη στο Εργατικό Κέντρο τις 10:00 το πρωί

  • Όλοι το Σάββατο 7 Μαΐου, (Δεύτερη ημέρα της 48 ωρης Πανελλαδικής Απεργίας) στη συγκέντρωση έξω από το παλιό Δημαρχείο στο Ληξούρι τις 10:30 το πρωί.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.