Κλιμάκωση του αγώνα ζητάει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 15:22

Κλιμάκωση του αγώνα ζητάει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Με μεγαλύτερη ορμή και μαζικότητα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

Απαιτούμε,ΕΔΩ και ΤΩΡΑ,πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο που βάζει ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

Η απεργιακή μάχη που δώσαμε ήταν μια μεγάλη αναμέτρηση με το κεφάλαιο,την κυβέρνηση,την ΕΕ,το ΔΝΤ.Ήταν μάχη ενάντια στα αντιαπεργιακά μέτρα και τους σχεδιασμούς που
προωθούνται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.Ήταν μάχη που δείχνει το δρόμο,που πρέπει να ακολουθήσουμε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας,να πετύχουμε νίκες με βάση τα συμφέροντα των οικογενειών μας,με βάση τις αυξημένες ανάγκες μας.

Η απεργία στις 4 Φλεβάρη είναι παρακαταθήκη για την κλιμάκωση του αγώνα μας.Δημιουργεί νέα δεδομένα και δυνατότητες να μπουν στη μάχη νέες δυνάμεις,να γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί.

Η κυβέρνηση δείχνει ότι ανησυχεί με τη δυναμική του αγώνα μας.Χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να τον υποβαθμίσει,να αλλοιώσει το περιεχόμενό του.Με ψέματα,υποσχέσεις και απειλές,προσπαθεί να καλλιεργήσει αυταπάτες,να ανακόψει την είσοδο στον αγώνα νέων δυνάμεων.Ακολουθώντας παρελκυστική τακτική,προσπαθεί να μας πείσει ότι διαπραγματεύεται για λογαριασμό μας.Ότι προσπαθεί να προστατεύσει τους πιο αδύναμους.Ότι χωρίς αγώνα και σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία,την ΕΕ,την κυβέρνηση,θα δούμε "φως" στο λαβύρινθο της εξαθλίωσης,όταν σταθεροποιηθεί η οικονομία,όταν επιτευχθούν οι στόχοι του κεφαλαίου.
Αυτούς στηρίζουν.Γι' αυτούς διαπραγματεύονται.Για λογαριασμό του κεφαλαίου έχουν αναλάβει να βγάλουν σε πέρας τη βρώμικη δουλειά,πάνω στις δικές μας πλάτες.

Δεν κουραζόμαστε-Δεν υποχωρούμε-Δεν ξεγελιόμαστε

Τους προειδοποιούμε ότι:
Αν τολμήσουν κάτι τέτοιο,απαντάμε με 48ωρη Γενική Απεργία.
Δουλεύουμε μαχητικά από τώρα για την προετοιμασία της.Ενισχύουμε τη συμμαχία.
Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα.
Κάθε μέρα,κάθε ώρα,σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά.
Όλοι στον αγώνα για να βάλουμε εμείς τη σφραγίδα μας,στις εξελίξεις.
Να δημιουργήσουμε το αύριο που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας.

Σε χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ-Κ.Ι. αποφασίστηκαν:

1.Περιοδείες σε χώρους δουλείας,για να μπλοκάρουμε το αντασφαλιστικό έκτρωμα,για να μην ικανοποιηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
2.Κάλεσμα των Σωματείων σε άμεση σύγκληση των Διοικητικών τους Συμβουλίων,για την οργάνωση και την κλιμάκωση του αγώνα,για να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος.
3.Σύσκεψη Σωματείων του Ιδιωτικού-Δημόσιου Τομέα και Φορέων του νομού μας,την Πέμπτη 25 Φλεβάρη και ώρα 7.30μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου,με θέμα την οργάνωση και τον συντονισμό δράσης,κλιμακώνοντας τον αγώνα για να πάρει πίσω το νόμο ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

ο πρόεδρος                        η γεν.γραμματέας
Γαβρίλης Γιώργος                 Ζιάννη Αφροδίτη