Κυκλοφόρησε το περιοδικό Γεωργία-Κτηνοτροφία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 05:27

Κυκλοφόρησε το περιοδικό Γεωργία-Κτηνοτροφία

Ο ρόλος του αγροτοδιατροφικού τομέα στην ελληνική οικονομία και η συνεισφορά του περιοδικού Γεωργία - Κτηνοτροφία στην ενημέρωση των αγροτών Το περιοδικό Γεωργία-Κτηνοτροφία, από τις εκδόσεις ΑγροΤύπος έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην έγκυρη και ουσιαστική αγροτική ενημέρωση, αλλάζει τον τρόπο διάθεσης και την τιμή του για να είναι πιο προσιτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα εν μέσω κρίσης, τα προϊόντα που παράγει η ελληνική γη αποτελούν περισσότερο από το 17% των εξαγωγών της χώρας συμβάλλοντας στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και EUROSTAT η συμμετοχή του πρωτογενούς τομέα στην οικονομία είναι υψηλή, αγγίζοντας σχεδόν το 3% του ελληνικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) – ποσοστό διπλάσιο από το μέσο όρο του ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1,5%).Υψηλή είναι ωστόσο και η συμμετοχή του αγροτικού κλάδου στην απασχόληση με ποσοστό πάνω από 12% έναντι μόλις 5% στην ΕΕ.

Την τρέχουσα περίοδο λοιπόν με τον αγροτικό κόσμο σε αναταραχή και με τον αγροτοδιατροφικό τομέα να αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, η γνώση αλλά και η ουσιαστική ενημέρωση αποτελούν απαραίτητα εφόδια.
Την ανάγκη ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής μέσω διάδοσης της γνώσης έρχεται να καλύψει το ανανεωμένο περιοδικό Γεωργία Κτηνοτροφία. Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού Δρ Κ.Ν. Γιαννοπολίτης :

« Παρά την πολυφωνία που υπάρχει σήμερα, η ουσιαστική έγκυρη ενημέρωση για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τη γεωργία και κτηνοτροφία παραμένει δυσεύρετη ή χάνεται μέσα στην πολυλογία πολλών που λένε πολλά γιατί βιάζονται ή γιατί καταλαβαίνουν λίγα. Το ίδιο ισχύει και με την προβολή των πραγματικών προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.

Το περιοδικό Γεωργία-Κτηνοτροφία, με μια πορεία ήδη 26 ετών, έχει αποκτήσει την πείρα να αξιολογεί σωστά τις καταστάσεις και να βασίζεται σε ανθρώπους που αγαπούν το χώρο και γνωρίζουν τα πράγματα ώστε να προσφέρει την ουσιαστική ενημέρωση, χωρίς τυμπανοκρουσίες και εντυπωσιασμούς.

Και όλοι χρειάζονται αυτού του είδους την ενημέρωση για να στηριχθούν και να παραμείνουν στον πρωτογενή τομέα. Σήμερα, που ο τομέας κτυπιέται ανελέητα όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται περισσότερο η στήριξη και η προβολή των ουσιαστικών προβλημάτων. Γι' αυτό αποφασίσαμε από φέτος το περιοδικό να διατίθεται και στα περίπτερα, ώστε να είναι πολύ πιο εύκολο σε όλους να το βρίσκουν.

Κάνουμε, λοιπόν, αλλαγές στο περιοδικό το 2016, στον τρόπο διάθεσης και στην τιμή για να είναι προσιτό σ' όλους, στον αριθμό των τευχών και στο εύρος της θεματολογίας για την καλύτερη δυνατή στήριξη ολόκληρου του πρωτογενή τομέα. Διατηρούμε στο ακέραιο τον απαράβατο στόχο μας της ουσιαστικής και έγκυρης ενημέρωσης. Συνεχίζουμε να έχουμε σαν βάση τις γνώσεις των ειδικών επιστημόνων τις οποίες εκλαϊκεύουμε για να φέρουμε την επιστήμη πιο κοντά στην πράξη, αφού αυτό χρειάζεται σήμερα ο πρωτογενής τομέας μας.

Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Γεωργία Κτηνοτροφία Copy

Φθάσαμε μέχρι εδώ με την υποστήριξη όλων όσων πραγματικά αγαπούν τον τομέα και μοχθούν στη γεωργία ή στη κτηνοτροφία και τους ευχαριστούμε. Χρειαζόμαστε και τώρα την υποστήριξή τους και είμαστε βέβαιοι ότι θα την έχουμε ».

Το τεύχος Ιανουαρίου του Γεωργία - Κτηνοτροφία βρίσκεται ήδη στα περίπτερα.

Θα βρίσκετε το περιοδικό στα περίπτερα το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα, με άρθρα τεχνικά αλλά και άρθρα ανάλυσης της επικαιρότητας.

Επικοινωνείτε μαζί μας για τα ερωτήματά σας και τις υποδείξεις σας τα οποία είναι πάντα ευπρόσδεκτα.
τηλ. 210-6142550, 210-8064002
Τμήμα Σύνταξης : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δημοσιογραφικό Τμήμα : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λίγα λόγια για την ΑγροΤύπος αε :

H εταιρεία ΑγροΤύπος αε ιδρύθηκε το 1993 με κύριο κίνητρο να συμβάλει στην ανάπτυξη και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν πολλοί ειδικοί επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία στα σύγχρονα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Στις δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνονται:
Η έκδοση του μηνιαίου περιοδικού Γεωργία Κτηνοτροφία, η έκδοση επιλεγμένων βιβλίων ,
το αγροτικό ειδησεογραφικό site www.agrotypos.gr (διαθέσιμο και σε αγγλική έκδοση www.agrotypos.com) η εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα «ΑγροΤύπος της Εβδομάδας», Totheshelf εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα που συνδέει πωλητές και αγοραστές αγροτικών προϊόντων, τοπικά ή παγκόσμια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.agrotypos.gr