ΕΛΜΕ-ΚΙ : Εκπαιδευτικοί-γονείς-μαθητές για την επιτυχία της απεργίας, στις 4 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 10:05

ΕΛΜΕ-ΚΙ : Εκπαιδευτικοί-γονείς-μαθητές για την επιτυχία της απεργίας, στις 4 Φλεβάρη

Με συντονισμό εκπαιδευτικών - γονέων – μαθητών δυνατά στη μάχη για την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

 

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη γονέων – μαθητών με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ. Συμμετείχαν εκπρόσωποι μαθητικών συμβουλίων και μαθητές από το 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου, το ΓΕΛ Κεραμειών, το ΕΠΑΛ Αργοστολίου, το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων, το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου και το Εσπερινό Γυμνάσιο. Από τους γονείς το «παρών» έδωσαν η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κεφαλονιάς, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων σχολείων.

Η εισήγηση της ΕΛΜΕ-ΚΙ επικεντρώθηκε στις συνέπειες του νέου ασφαλιστικού άμεσα και μακροπρόθεσμα για τη νέα γενιά και γνωστοποιήθηκε η έκδοση σχετικής ανοικτής επιστολής προς γονείς – μαθητές. Επιπλέον, τέθηκαν επί τάπητος οι αναδιαρθρώσεις που επίκεινται στο σχολείο ως συνέπειας των γενικών πολιτικών κεφαλαίου και ΕΕ που υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Τέλος, έγινε επικαιροποίηση των αιτημάτων για τους σεισμόπληκτους μαθητές και για σύγχρονα – ασφαλή σχολεία.

Για όλα τα παραπάνω έγινε ουσιαστική συζήτηση, καθώς και για άλλα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα (πχ σχολικοί αγώνες). Συμφωνήθηκε ότι μέσα από μαζικές διαδικασίες (συνεδριάσεις 15μελών – 5μελών, γενικές συνελεύσεις σε μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικούς, ενημερωτικές πρωτοβουλίες, δημοσιοποίηση ανακοινώσεων κλπ) πρέπει να οργανωθεί η λαϊκή και νεολαιίστικη αντεπίθεση.

4 Φλεβάρη

στη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ δεν πρέπει να δουλέψει σχολείο.

Από τη μεριά της ΕΛΜΕ-ΚΙ ανακοινώθηκε ο δικός της προγραμματισμός για το επόμενο διήμερο που περιλαμβάνει:

Τετάρτη 27/1

  • 5 μμ, 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου, συνάντηση με θέμα: «η φυσική αγωγή στο σχολείο και οι σχολικοί αγώνες».

ΠΕΜΠΤΗ 28/1

  • πρωί Περιοδεία σε Ληξούρι – Ιθάκη

Αργοστόλι 27/01/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

   Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης    Ποταμιάνου Σοφία