Ανακοίνωση - Καταγγελία του ΚΚΕ για τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 00:17

Ανακοίνωση - Καταγγελία του ΚΚΕ για τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΤΗΣ ΝΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στην επίμονη προσπάθεια των Δημοτικών Συμβούλων του ΚΚΕ να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης το θέμα της πυρασφάλειας του νησιού (ας σημειωθεί ότι είναι μέσα καλοκαιριού και ακόμα δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο – ενώ οι ελλείψεις είναι τραγικές) οι υπόλοιπες δυνάμεις για να υποστηρίξουν την άρνησή τους έφτασαν στο έσχατο σημείο μέσω του α/δημάρχου Παλλικής Θεοφιλάτου (εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο που στήριξε η ΝΔ) να πουν ότι «ένας Κασιδιάρης σας χρειάζεται».


Η συγκεκριμένη στάση υιοθετήθηκε επί της ουσίας από τη Δημοτική αρχή (ΝΔ), την αξιωματική αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ) και τη συμπολιτευόμενη «αντιπολίτευση» του επιχειρηματία Μιχαλάτου, δια της σιωπής και δια της ανοχής τους . Το παραπάνω γεγονός αποδεικνύει ότι όλοι τους είναι μια γροθιά προκειμένου να τσακίσουν το λαό. Αποδεικνύει επίσης αυτό που το ΚΚΕ έχει εκτιμήσει για την Χρυσή αυγή ότι αποτελεί σημαντικό όπλο για το αστικό πολιτικό σύστημα σε συνθήκες κρίσης για το τσάκισμα του εργατικού λαϊκού κινήματος. Οι δυνάμεις των συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ χρησιμοποιούν κατά το δοκούν ακραία φασιστικά φαινόμενα - που οι ίδιοι δημιούργησαν- όταν θέλουν να επιτεθούν στο ΚΚΕ. Ενώ την ίδια στιγμή επικαλούνται τον κίνδυνο από αυτά για να τρομοκρατήσουν και να νομιμοποιήσουν τις αντιλαϊκές επιλογές τους.


Οι ίδιες δυνάμεις του αντιλαϊκού ευρωμονόδρομου στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κεφαλονιάς καταφεύγουν στον ωμό αντικομουνισμό και στην επίκληση των μηχανισμών και των μεθόδων του φασισμού αφού αδυνατούν να απαντήσουν και να διαχειριστούν την πολιτική παραγγελία του κεφαλαίου και της ΕΕ να τσακίσουν το λαό. Χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να ανακόψουν κάθε τάση χειραφέτησης και ριζοσπαστικοποίησης του λαού ενάντια στην πολιτική τους.


Το σχέδιο τρομοκράτησης του λαού περιλαμβάνει χυδαίο, χοντροκομμένο και ανιστόρητο αντικομμουνισμό, σωματική βία, ποινικοποίηση των πολιτικών απόψεων, στρατολόγηση της φασιστικής οργάνωσης και των μεθόδων της εναντίον όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους.


Η ΝΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ επισημαίνει ότι μπροστά στο βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης γίνεται φανερό ότι τόσο η συγκυβέρνηση του νέου μαύρου μετώπου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) όσο και η αντήχησή της, η Δημοτική Αρχή, θα εφαρμόζουν όλο και πιο σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού εφαρμόζοντας πιστά την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και του μνημονίου. Παράλληλα θα αυξάνουν την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή, για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού με στόχο την υποταγή του. Ο λαός πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτή η επίθεση στους Δημοτικούς Συμβούλους του ΚΚΕ, στις ταξικές συσπειρώσεις και στο ΚΚΕ γενικότερα το τελευταίο διάστημα έχει στόχο τον ίδιο .


Πρέπει να κάνει δική του υπόθεση τη διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών. Πρέπει μαχητικά να παλέψει και να επιβάλει μέτρα πυρασφάλειας, υπεράσπισης του λαϊκού εισοδήματος, δωρεάν μεταφορές για όλους τους μαθητές, δωρεάν πρόσβαση στις δομές υγείας κ.ο.κ.


Γι αυτό καλούμε το λαό να απαντήσει στην τρομοκρατία, με την οργάνωσή του στα σωματεία και σε κάθε χώρο δουλειάς. Να μην επιτρέψει τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και να ανοίξει τον δρόμο για την φιλολαϊκή επίλυση των προβλημάτων με λαϊκή οικονομία και εξουσία.