Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος : Σήμερα επαναλληπτική Γενική Συνέλευση

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 12:54

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος : Σήμερα επαναλληπτική Γενική Συνέλευση

Το Δ.Σ. του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου καλεί τα μέλη του σε επαναληπτική γενική συνέλευση την Δευτέρα 18-Απρίλη -2016 και ώρα 7:30 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Το θέμα συζήτησης είναι: Οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό-φορολογικό και απόφαση για την συμμετοχή μας σε γενική 48 ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το αντιασφαλιστικό σχέδιο νόμου προς ψήφιση στη βουλή.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι.

Κυβέρνηση και <θεσμοί> συνεχίζουν να παρουσιάζουν το έργο της πρώτης αξιολόγησης και προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, ότι, η διαπραγμάτευση θα κλείσει με ηπιότερα μέτρα από αυτά που βρίσκονται στο τραπέζι. Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα σαρωτικών μέτρων, τα οποία προστίθενται σ' αυτά που πάρθηκαν προηγούμενα και αποτελούν πρόδρομο για τις επόμενες αντιλαϊκές ανατροπές. Αυτό που θα μείνει ως πραγματικό γεγονός από αύριο κιόλας είναι τα 5,4 δισ. νέα μέτρα που περιέχονται στη συμφωνία με τους «εταίρους». Από την παραπέρα συμπίεση των συντάξεων θα αρπαχτούν από το λαϊκό εισόδημα ποσά ύψους 1,8 δισ. ευρώ, άλλα 3,6 δισ. θα αρπαχτούν με τη διόγκωση της αντιλαϊκής φοροληστείας, (ισόποσα μοιρασμένα στη φορολογία εισοδήματος και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, όπως: κούρεμα του αφορολόγητου για μισθωτούς- συνταξιούχους, νέες μειώσεις στις επικουρικές, ακόμα μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης και τελικά μικρότερες συντάξεις, 20 χρόνια δουλειάς για τη περιβόητη εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Ξανά έκτακτη εισφορά και μάλιστα αυξημένη, νέα φορολογικά κλιμάκια).

Τίποτα απ' όλα αυτά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η κυβέρνηση είχε ήδη εγγράψει στον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 μέτρα ύψους 5,7 δισ. κι αυτό που μένει είναι η κυβερνητική προπαγάνδα, που σ’ αυτήν τη φάση προβάλει το τυράκι κουρέματος του <χρέους>, μεταξύ των συνταγών του ΔΝΤ και της ΕΕ-Γερμανίας, λες και μας ενδιαφέρει να διαλέξουμε, αν η πτώχευσή μας θα γίνει με τη Σκύλα η με τη Χάρυβδη.

Οι αγώνες που έγιναν έως τώρα, με καθοριστική συμβολή της Λαϊκής συμμαχίας Εργαζομένων-Αυτοαπασχολούμενων-Αγροτών-Μαθητών –γυναικών-συνταξιούχων, δυσκόλεψαν την κυβέρνηση να προχωρήσει με το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε η πρώτη «αξιολόγηση».

Ειδικά για το Ασφαλιστικό, στόχος ήταν να εφαρμοστεί το νέο σύστημα από την 1/1/2016. Τώρα, έχει μπει ο Απρίλης και ακόμα δεν έχει έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο. Οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες συνέβαλαν στο να καθυστερήσουν τα μέτρα, όμως αυτό δεν είναι αρκετό, αυτός ο αγώνας πρέπει να πάει μέχρι τέλους, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, απαιτητικότητα και έγνοια από τον καθένα για την οργάνωση και την επιτυχία του.

Καλούμε τα μέλη και όλους τους συναδέλφους, να παραβρεθούν στη γενική συνέλευση του συλλόγου μας για να οργανώσουμε τον αγώνα μας, τόσο απέναντι στα παραπάνω μέτρα, όσο και στα νέα που έρχονται μετά την περιβόητη πρώτη αξιολόγηση.

Είμαστε σε ετοιμότητα, η κυβέρνηση, παρά την λαϊκή κατακραυγή, προετοιμάζεται να φέρει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για ψήφιση στη βουλή πακέτο με τα υπόλοιπα προαπετούμενα. Τους προειδοποιούμε ότι αν τολμήσουν κάτι τέτοιο θα μας βρουν μπροστά τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Απόσυρση του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος.
  • Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθηνή όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Γενναία κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των ταμείων.
  • Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική την παραπέρα μείωσή τους.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30% χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 ευρώ.
  • Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.
  • Κατάργηση του νόμου που μας επιβάλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου.