Κάλεσμα σε σύσκεψη από την ΠΑΣΕΒΕ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 09:00

Κάλεσμα σε σύσκεψη από την ΠΑΣΕΒΕ

Η γραμματεία Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε σύσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια των Επαγγελματικών Συλλόγων, τα συνδικαλιστικά στελέχη που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ και κάθε συνάδελφο που προβληματίζεται για την κατάσταση που βιώνει. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8/1/2016 και ώρα 7:00 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

 

Το θέμα της σύσκεψης είναι: Η οργάνωση του αγώνα για το επόμενο διάστημα και προετοιμασία για απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι:

Δεν φτάνουν η εξοντωτική φορολογία, η αναδουλειά, ο αποκλεισμός μας από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα χρέη που συσσωρεύονται. Η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει την χαριστική βολή στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα για αξιοπρεπή σύνταξη και σύγχρονες παροχές υγείας πρόνοιας

Το ασφαλιστικό δεν είναι ξεκομμένο από τα υπόλοιπα προβλήματά μας, της φοροληστείας, της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας και της αντιλαϊκής επίθεσης, έρχεται για να υλοποιηθεί η πρόβλεψη του κρατικού προϋπολογισμού για περικοπές 1,8 δις ευρώ από στην κοινωνική ασφάλιση. Αυτό γίνεται στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης να εφαρμόσει ότι πιο βάρβαρο και αντιλαϊκό έχει δρομολογήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι θα εξοικονομηθούν κρατικοί πόροι, για να πριμοδοτηθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών επιχειρήσεων.

Το δικαίωμα για αξιοπρεπή σύνταξη και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων αγώνων και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Καλούμε σε συναγερμό τους συναδέλφους και το συνδικαλιστικό κίνημα .

Να προετοιμαστούμε τώρα για μαζικό αγώνα και απεργιακό ξεσηκωμό.

Για την γραμματεία Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΠΑΣΕΒΕ

Σταύρος Γρηγορόπουλος                         Νικόλαος Τσιμάρας