Εργατικό Κέντρο: Όλοι και όλες στη σημερινή πικετοφορία στις 6:00 μμ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 11:37

Εργατικό Κέντρο: Όλοι και όλες στη σημερινή πικετοφορία στις 6:00 μμ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη σημερινή πικετοφορία στις 6:00 μμ στο ΕΚΚΙ!

 

Εργαζόμενε-η της Κεφαλονιάς,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, φέρνει στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι το "νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η παράδοση των κόκκινων δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών.

Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και η ΕΕ πέρα από το βαθύ πλήγμα που προσπαθούν να επιφέρουν αυτήν την περίοδο στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με νέες μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στα όρια ηλικίας, τσεκούρι στις παροχές υγείας και  πρόνοιας, έχουν   διαμορφώσει την   ευρύτερη   τακτική   τους, τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς σχεδιασμούς τους, για τη συνέχεια.

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!

Τα καθημερινά χτυπήματα στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας πληθαίνουν, με τους πλειστηριασμούς κατοικιών, το τσεκούρι στα επιδόματα θέρμανσης, τις συνεχείς περικοπές δικαιούχων-ανέργων και των ποσών των συνολικών επιδομάτων ανεργίας σε περίοδο εκτεταμένης ανεργίας.

Τα μέτρα που φέρνουν πρέπει να συναντήσουν τοίχο από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους, να απαντήσουν στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού με παλιά και νέα διλήμματα για την ΕΕ, με εκβιασμούς για την πολιτική αστάθεια, σε συνθήκες που κορυφώνεται η εργοδοτική τρομοκρατία σε κάθε κλάδο.

Οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση, ούτε λεπτό χαμένο!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη σημερινή πικετοφορία που διοργανώνει το ΕΚΚΙ έπειτα από το πανελλαδικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, σήμερα Τρίτη 15 Δεκέμβρη και ώρα 6 μ.μ στο ΕΚΚΙ.

Επίσης, ενόψει της ανάγκης  κλιμάκωσης του αγώνα  ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση και της οργάνωσης της δράσης για την επόμενη απεργία το ΕΚΚΙ καλεί σε σύσκεψη τα ΔΣ των  Σωματείων του Νομού την Δευτέρα 21 Δεκέμβρη και ώρα 6:30 μμ στο ΕΚΚΙ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΚΚΙ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

 

Συναδελφοι αυτοαπασχολούμενοι

Επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά φέρνοντας στη βουλή τη 2η δόση των προαπαιτούμενων. Με την απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος για μια ακόμα φορά, ικανοποιεί τις απαιτήσεις ΕΕ και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, δίνει νέα πλήγματα στα δικαιώματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των οικογενειών τους.

Με το νέο ν/σ παραδίδει τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια των funds. Ιδιωτικοποιεί το δίκτυο μεταφοράς ρεύματος. Εφαρμόζει το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπάλληλων.

Τα νέα μέτρα έρχονται να συμπληρώσουν τους προηγούμενους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση και που έχουν οδηγήσει:

Στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης με τη δραστική μείωση συντάξεων, με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, με την περικοπή των κοινωνικών παροχών.

Στην εξοντωτική φορολογία που οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους στα χρέη και τα λουκέτα, στα γενικευμένα αδιέξοδα για την καθημερινή επιβίωση

Στη διαμόρφωση προϋποθέσεων για να ενταθεί το κυνηγητό για τα χρέη και τα κόκκινα δάνεια με την επίσπευση της διαδικασίας των πλειστηριασμών

Καμιά συναίνεση στη σφαγή των δικαιωμάτων μας

Οργάνωση και πάλη για την επιβίωση

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί κάθε σωματείο να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-μεγάλο κεφάλαιο. Να απορρίψει τα ψεύτικα τρομοκρατικά διλλήματα, τις παραινέσεις για συναίνεση, τις υποσχέσεις για μερίδιο στην ανάπτυξη

Υψώνουμε τοίχος αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή καταιγίδα

Παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής σε νέα απεργιακή κινητοποίηση στις αρχές Γενάρη με την κατάθεση του ν/σ εκτρώματος για το ασφαλιστικό

Οι κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν έδωσαν μια πρώτη απάντηση στην εξαπάτηση και την κοροϊδία της κυβέρνησης. Στο κλίμα συναίνεσης που καλλιεργούν όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.

Σήμερα ο αγώνας μας χρειάζεται να δυναμώσει ακόμα περισσότερο. Να ενταχθούν στην πάλη χιλιάδες νέοι συνάδελφοι.

Ο συλλογικός και ανυποχώρητος αγώνας, η ενδυνάμωση της Λαϊκής Συμμαχίας με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, είναι η μόνη λύση για να ορθωθούν εμπόδια και να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης –ΕΕ, που είναι κομμένη και ραμμένη στη στήριξη της κερδοφορίας των ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων. Για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των οικογενειών μας

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΚΚΙ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6:00 το απόγευμα ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ