ΕΛΜΕ-ΚΙ : "Φοροληστεύουν σεισμόπληκτους και ορφανά για να πλουτίζει το κεφάλαιο"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 10:11

ΕΛΜΕ-ΚΙ : "Φοροληστεύουν σεισμόπληκτους και ορφανά για να πλουτίζει το κεφάλαιο"

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει έναν κατεξοχήν αντιλαϊκό φόρο, τον ΕΝΦΙΑ, που κάτω από το βάρος του στενάζουν οι εργαζόμενοι. Την ίδια ώρα καλά κρατεί συνολικά η φοροληστεία για τα μόνιμα υποζύγια, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα δις που απαιτούν οι δανειστές και η τόνωση της επιχειρηματικότητας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί την πολιτική του κεφαλαίου. Είναι προκλητικός ο πακτωλός των φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο που διευρύνεται με νέες. Την ώρα που αδειάζει τις τσέπες των δημοσίων υπαλλήλων, όλων των μισθωτών και των ανέργων, καλλιεργεί την αυταπάτη πως θα αυξήσει το εισόδημα των εκπαιδευτικών με το νέο μισθολόγιο της μεγαλύτερης λιτότητας!!! Είναι μάστορες στην απάτη. Γι’ αυτό και προκρίθηκαν από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τους μονοπωλιακούς ομίλους για τη διακυβέρνηση, απέναντι στους υπόλοιπους παλιούς διαχειριστές.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στέκεται ιδιαίτερα στις συνέπειες του ΕΝΦΙΑ για το σεισμόπληκτο Νομό. Είναι ενδεικτικό πως αντί της μέριμνας για την αντισεισμική θωράκιση στο Ορφανοτροφείο Κεφαλονιάς «Ο ΣΩΤΗΡ» και αντί της ενίσχυσής του από το κράτος, ζητούνται από το εν λόγω ίδρυμα 38.946,09 € για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος!!! Μιλάμε για το Ορφανοτροφείο που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις δωρεές και τις οικονομικές ενισχύσεις των συνανθρώπων μας. Είναι εξωφρενικό ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει επιβληθεί κανονικά από το Υπουργείο Οικονομικών για 2200 σπίτια στην Κεφαλονιά που είναι «κόκκινα» και «κίτρινα», δηλαδή είτε κατεδαφιστέα είτε με σοβαρές ζημίες. Οι ιδιοκτήτες, αφού προπληρώσουν, πρέπει να μπουν σε διαδικασία αιτήσεων και να περιμένουν αν θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό από το Υπουργείο!!! Ούτε λόγος να γίνεται για τις χιλιάδες σπιτιών και επαγγελματικών χώρων στο Νομό που υπέστησαν τη μήνη του εγκέλαδου χωρίς να δηλωθούν στο ΤΑΣ.

Είναι φανερό ότι τα βήματα για τον αποχαρακτηρισμό του Νομού από σεισμόπληκτο πολλαπλασιάζονται. «Τροχιοδεικτικές βολές» ήταν οι περικοπές τμημάτων από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων και η απαγόρευση των μετεγγραφών για τους σεισμόπληκτους εισαχθέντες με ποσόστωση. Τα προηγούμενα, μαζί με το δόσιμο των χρημάτων από τους κωδικούς για τα έργα αποκατάστασης στους δανειστές αποτελούν μια ενιαία πολιτική. Όλα οδηγούν στο να στρωθεί το έδαφος για την αφαίμαξη μέχρι και των ορφανών!!!

Αίσχος!!!! Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί το σταμάτημα της φοροληστείας. Κάτω οι φόροι!!! Κάτω ο ΕΝΦΙΑ. Να μην πληρώσει ο σεισμόπληκτος Νομός μας, που ακόμη μετράει τις πληγές του. Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι γονείς, τα ορφανά, την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και το χρέος.

12 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.

Παγκεφαλληνιακή κάθοδος των σχολείων στο Αργοστόλι - συγκέντρωση 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Αργοστόλι 11/11/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

   Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης    Ποταμιάνου Σοφία