Συμμετοχή του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου στην απεργία, 12 Νοεμβρίου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 12:18

Συμμετοχή του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου στην απεργία, 12 Νοεμβρίου

12 Νοέμβρη κλείνουμε τα μαγαζιά μας, όλοι στον αγώνα, όλοι στο δρόμο. Αυτή είναι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου και καλεί τους συναδέλφους μικροεπαγγελματίες-εμπόρους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της 12ης Νοέμβρη και στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 10:00 το πρωί.

 

Στην συνέλευση επισημάνθηκαν τα παρακάτω:

Η συγκυβέρνηση της δεύτερης φοράς αριστερά φέρνει καινούρια αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, ανάμεσα σε αυτά είναι και οι ρυθμίσεις για την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει να υλοποιήσει ότι δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες για να ικανοποιηθούν οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. και να ωφεληθούν τα μονοπώλια, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι.

-Μειώνει συντάξεις, δικαιώματα, διαλύει την υγεία και πρόνοια.

-Αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και τις ασφαλιστικές εισφορές

- Με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, φέρνει νέα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και οδηγούν στο κλείσιμο όσους άντεξαν μέχρι τώρα, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει τις νόμιμες φοροαπαλλαγές και φοροαποφυγές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

- Η θεσμοθέτηση επιτάχυνσης των πλειστηριασμών και κατασχέσεων μας μετατρέπει σε άμεσο στόχο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Κανένας δεν μπορεί να διασωθεί μόνος του, τα μέτρα πρέπει να τα καταργήσουμε στην πράξη με τους αγώνες μας, να δοκιμάσουμε τη δική μας δύναμη.

Απευθύνουμε στον επαγγελματία, βιοτέχνη, μικρό έμπορο κάλεσμα συμπόρευσης με τον σύλλογό μας. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν δικαιολογεί καμία κυβέρνηση να μας καταδικάζει στην χρεοκοπία και την εξαθλίωση. Στην οργάνωση του αγώνα για την απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις. Η αποχή και η απραξία είναι σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των μονοπωλιακών ομίλων και των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν, στη χώρα μας και στην Ε.Ε. Πάρε μέρος στους αγώνες για να σταματήσουμε το νέο έγκλημα.

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις με την ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ.

Σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μαθητές, τις γυναίκες δυναμώνουμε την πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε., μονοπωλίων, για να ανοίξει ο αναγκαίος δρόμος για συνολικότερες αλλαγές υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ.

- Αποζημιώσεις στην πραγματική αξία των ζημιών από τους σεισμούς και τις πλημύρες.

- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

- Κατάργηση του 26%. ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής και του Φ.Π.Α.

- Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ.

-  Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

-ΟΧΙ στις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν επαγγέλματα προς όφελος των μονοπωλίων.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ