Κάλεσμα από την ΠΑΣΕΒΕ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 09:49

Κάλεσμα από την ΠΑΣΕΒΕ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ, ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ!!

Ξεσηκωμός τώρα να ανατραπούν τα σχέδιά τους.

Μπλόκο στη νέα συμφωνία λαιμητόμο!

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι

Με το νέο μνημόνιο που τώρα έχει την υπογραφή όλων των κομμάτων που προσκυνάνε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια, και τα βάρβαρα εξοντωτικά μέτρα που το συνοδεύουν, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.


Η διαπραγμάτευση δεν έγινε για εμάς, μοναδικό στόχο είχε να εξασφαλίσει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Η κυβέρνηση και τα κόμματα που υπερασπίζουν το νέο μνημόνιο δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντά μας.


Η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές λεηλατεί ότι απέμεινε από τα λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλη ευθύνη.


Εξαπάτησε το λαό με το κάλπικο δημοψήφισμα, τον ενσωμάτωσε στις επιδιώξεις των μονοπωλίων. Τον έβαλε δηλαδή κάτω από ξένη σημαία.
Καλλιέργησε συστηματικά την αυταπάτη ότι «οι συμμορίες των λύκων θα γίνουν αρνάκια», ότι η Ε.Ε. μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Τώρα στο όνομα του «μη χειρότερα» ζητά από το λαό να υποταχθεί και να περάσει τη θηλιά στο λαιμό του.


Είναι πρόκληση και ωμή κοροϊδία η κυβερνητική προπαγάνδα, ότι το νέο μνημόνιο χτυπά και τους έχοντες. Η νέα συμφωνία μνημόνιο με τα νέα μέτρα, που προστίθενται στα προηγούμενα φορτώνονται στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων :


 Αύξηση ΦΠΑ - Αύξηση φορολογίας - Περικοπές στο ασφαλιστικό - Μειώσεις συντάξεων - Ματωμένα πλεονάσματα - Ιδιωτικοποιήσεις.
Ορισμένα μέτρα που αφορούν τις μεγάλες επιχειρήσεις είναι ψίχουλα μπροστά στα ατέλειωτα κέρδη τους. Θα τα πάρουν πίσω πολλαπλάσια με τις δεκάδες φοροαπαλλαγές που ισχύουν και από τα πακέτα που θα κατευθυνθούν σε αυτές. Ο αντιλαϊκός κατήφορος, η έφοδος στο εισόδημα μας δεν έχει τελειωμό. Το νέο μνημόνιο θα φέρει καινούργια χρέη, θα επιταχύνει τα λουκέτα, την φτώχεια και ανεργία για τους χιλιάδες συναδέλφους που παλεύουμε σήμερα να εξασφαλίσουμε την επιβίωση των οικογενειών μας.

Γυρίζουμε την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματά τους.

ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο, όπως και να το πουν.
Παλεύουμε για τα δικά μας συμφέροντα, για την επιβίωσή μας.


Απορρίπτουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, που μας θέλει βαστάζους μιας πολιτικής που μας οδηγεί στη φτώχεια για τα κέρδη των λίγων.
Απορρίπτουμε τον εκβιασμό. Δεν διαλέγουμε χρεωκοπία είτε με μνημόνιο είτε χωρίς.


Καταδικάζουμε τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ προκαταβολικά τα μνημόνια διαρκείας, που έβαλαν πλάτη σε όλα τα μέτρα της κυβέρνησης, που στήριξαν το νέο μνημόνιο και τα νέα μέτρα με το πλαστό ΝΑΙ ή ΟΧΙ πριν ακόμα και από την κυβέρνηση. Είναι επικίνδυνοι και επιζήμιοι για τους αυτοαπασχολούμενους που ματώνουν καθημερινά για το μεροκάματο.

Δε γίνεται να είσαι και με τους εκμεταλλευτές και με τους εκμεταλλευόμενους.

Ή με το λαό, ή με τα μονοπώλια.


Ο δικός μας δρόμος έχει στο επίκεντρο την ανάκτηση των δικών μας απωλειών, την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων.
Είναι ο δρόμος της ρήξης με το μεγάλο κεφάλαιο και την κερδοφορία του, της αμφισβήτησης της κυριαρχίας του.


Είναι ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν, για να ανοίξει η προοπτική για την κάλυψη των δικών μας αναγκών.
Είναι ο δρόμος της Λαϊκής Συμμαχίας. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία και οι γυναίκες, έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε το δικό μας ανάστημα.


Καλούμε κάθε συνάδελφο αυτοαπασχολούμενο, που πασχίζει καθημερινά για να κρατήσει τη δουλειά, για το μεροκάματο, να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας.

Να οργανωθεί στο σωματείο του, να συστρατευθεί με την ΠΑΣΕΒΕ.


• Είναι η ώρα η φωνή μας να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά.
• Είναι η ώρα να οργανώσουμε πιο αποφασιστικά την αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική, στα νέα μέτρα που θα φέρουν το επόμενο διάστημα.
• Είναι η ώρα να χαράξουμε πιο καθαρά τη δική μας πορεία, ενάντια σε όλες τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.
• Είναι η ώρα να εκφραστεί μαζικά από το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα η αλληλεγγύη στους συναδέλφους που δοκιμάζονται, να κάνουμε πράξη το: Κανένας μόνος του στη κρίση, να δώσουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται.

Έχουμε τη δύναμη να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία!
Έχουμε τη δύναμη να ακυρώσουμε τα σχέδια τους
Έχουμε τη δύναμη να καταργήσουμε μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ 8:30 μ.μ.στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ