Ευχαριστήριο υπευθύνων του Περιβαλλοντικού Προγράμματος "Νησί απαλλαγμένο από Πλαστικό"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 11:04

Ευχαριστήριο υπευθύνων του Περιβαλλοντικού Προγράμματος "Νησί απαλλαγμένο από Πλαστικό"

Οι υπεύθυνες του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «ΠΡΟΤΥΠΟ ΝΗΣΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ" (Plastic Free Island), εικαστικοί καλλιτέχνιδες Pam Longobardi από το 'Drifter's project' και Dianna Cohen από τον περιβαλλοντικό οργανισμό 'Plastic Pollution Coalition', επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά τα Ιδρύματα, τους τοπικούς φορείς, τις τοπικές επιχειρήσεις και τους ευγενικούς υποστηρικτές και εθελοντές που υποστήριξαν ηθικά και υλικά την πραγματοποίηση των δράσεων για παιδιά του Προγράμματος που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από τις 11-24 Μαϊου 2015 στην Κεφαλονιά.

Η συνδρομή, ειδικά, των χορηγών όσον αφορά την προσφορά οικολογικών αντικειμένων (π.χ. ανοξείδωτα παγούρια, ανοξείδωτα ποτήρια νερού, ανοξείδωτα καλαμάκια και πάνινες τσάντες) ως δώρων σε όλα τα παιδιά καθώς και όλων των αναγκαίων υλικών για την πραγματοποίηση των ποικίλων δράσεων για παιδιά του Προγράμματος ήταν πολύτιμη!

Στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης των παιδιών για το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης στη θάλασσα καθώς και την αναγκαιότητα αποφυγής της χρήσης των πλαστικών μιας χρήσης, το Πρόγραμμα οργάνωσε τον καθαρισμό της παραλίας 'Γραδάκια' Αργοστολίου με την Pam Longobardi και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Αργοστολίου στις 17/5, την ενημερωτική-ψυχαγωγική εκδήλωση για παιδιά με την διεξαγωγή ποικίλων δημιουργικών εργαστηρίων από ειδικευμένους καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς και ενημέρωση από τη Wildlife Sense στον Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου στις 22/5 καθώς και ενημερωτικές-καλλιτεχνικές επισκέψεις των υπευθύνων του Προγράμματος και της περιβαλλοντικής ομάδας Wildlife Sense για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας σε τμήματα επιλεγμένων δημοτικών σχολείων. Aκόμα, στις 16/5 πραγματοποιήθηκε έκτακτη ενημερωτική-ψυχαγωγική ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά «Να σου πω μια ιστορία;» με τη θεατροπαιδαγωγό Καλλιόπη Λιοσάτου, στον Ionian Galaxy 90,8 για το θέμα της πλαστικής ρύπανσης στη θάλασσα με συνέντευξη των Pam Longobardi και Dianna Cohen καθώς και των συνεργατών της 'Drifter's project' εικαστικών καλλιτέχνιδων Susan Knippenberg και Lauren Peterson.

Σημειωτέον πως το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Αθήνα οργάνωσε τον Μάιο εικαστική-επιστημονική έκθεση 'Το μήνυμα της θάλασσας' για την πλαστική ρύπανση στη θάλασσα, στην οποία τα έργα τέχνης από πλαστικά απορρίμματα και πλαστικές σακούλες των Pam Longobardi και Dianna Cohen αντίστοιχα αποτέλεσαν τα βασικά εκθέματα. Στα εγκαίνια της συγκεκριμένης έκθεσης στις 9/5-10/5 έλαβαν χώρα τρία εκπαιδευτικά προγράμματα για τη θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά από την θεατροπαιδαγωγό Kαλλιόπη Λιοσάτου, σε συνεργασία με την Dianna Cohen από την Plastic Pollution Coalition και την κυρία Λίλυ Ιακωβίδου-Αλευρά, υπεύθυνη του εκπαιδευτικού τμήματος του Μουσείου Γουλανδρή καθώς και εθελοντές του Μουσείου.

Πιο συγκεκριμένα, για την επιτυχία των δράσεων για παιδιά επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την πολύτιμη συνδρομή τους τους παρακάτω:

1. IONIO KENTΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Σοφία Καγκάδη, (http://www.ionionartscenter.gr/el/) 26710-41126 (ΜΕΤΑΞΑΤΑ), για τη διαρκή υποστήριξη για 5η συνεχή χρονιά των Drifter's project, Plastic Pollution Coalition και του Προγράμματος «Νησί Απαλλαγμένο από το Πλαστικό».

2. WILDLIFE SENSE KEFALONIA-Περιβαλλοντική ομάδα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας (http://wildlifesense.com/en/), 26710-28086 (ΜΑΥΡΑΤΑ), για την πραγματοποίηση των ενημερωτικών προγραμμάτων για μαθητές σχολείων.

3. ΙΔΡΥΜΑ ΦΩΚΑ-ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΥ (http://www.focas-cosmetatos.gr/), 26710-26595/6 (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ), για την διάθεση του Βοτανικού Κήπου Κεφαλονιάς και την πραγματοποίηση δημιουργικών εργαστηρίων από τις υπεύθυνες των περιβαλλοντικών προγραμμάτων του Ιδρύματος, κυρίες Αλεξάνδρα Στελλάτου και Ευαγγελία Μουλινού-Σιούτη.

4. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε, ΚΡΕΑΤΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ-ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, 26710-27742
(AΡΓΟΣΤΟΛΙ), για την προσφορά πάνινων οικολογικών τσαντών σε όλα τα παιδιά-συμμετέχοντες.

5. ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ 'ΑΛΦΑ', Mαρία Φραγκάτου-Πελεκάνου, Χαρίδημος Φουρναράκης (www.alfaschool.gr), 26710-31780 (ΒΛΑΧΑΤΑ), για την προσφορά πάνινων οικολογικών τσαντών σε όλους τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Βλαχάτων.

6. ΙXΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Α.Ε-Kefalonia Fisheries-Sea bass & Sea bream aquaculture, (www.kefish.gr), 2671094131 (ΛΙΒΑΔΙ), για την προσφορά 45 ζευγαριών γαντιών latex για τις δράσεις καθαρισμού παραλιών καθώς και όλων των χαρτικών αναλώσιμων για τις χειροτεχνίες των μαθητών δημοτικών σχολείων καθώς και για τα εργαστήρια για παιδιά στον Βοτανικό Κήπο.

7. ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ 'ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ', Αντώνης Χαραλαμπέλης, 26710-22501 (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ), για τη γενναιόδωρη προσφορά σε κουλουράκια και αρτοσκευάσματα κατά τη δράση καθαρισμού παραλίας από προσκόπους και την εκδήλωση για παιδιά στον Βοτανικό Κήπο.

8. ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, 26710-22271 (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ), για την προσφορά σε χυμούς και σνακ κατά τη δράση καθαρισμού παραλίας από προσκόπους και την εκδήλωση για παιδιά στον Βοτανικό Κήπο.

9. ΦΡΟΥΤΑ-ΑΦΟΙ ΓΕΡ. ΠΟΛΛΑΤΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ, 26710-22753 (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ) , για την προσφορά σε (ελληνικά!) μήλα κατά τη δράση καθαρισμού παραλίας και την εκδήλωση στον Βοτανικό Κήπο.

10. ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, Οδυσσέας Γασπαράτος, 26710-24241, (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ), για την προσφορά 13 δερματοπάνινων γαντιών εργασίας για τις δράσεις καθαρισμού παραλιών.

11. FARM OUT ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, 26710-26513 (ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΑ), για την προσφορά 100 σακιών ελαιοσυλλογής για τις δράσεις καθαρισμού παραλιών και θαλάσσιων σπηλιών.

12. ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ Α.Ε, Kακουράτος Κων/νος, 26710-25222 (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ), για την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά με το ΚΤΕΛ από Αθήνα των ανοξείδωτων παγουριών/ποτηριών, δώρων για τα παιδιά-συμμετέχοντες στις δράσεις του Προγράμματος.

13. ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, Διεύθυνση περιβάλλοντος και πρασίνου, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Σπ.Ματιάτος, 26710-26999 (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ), για τη διάθεση υπαλλήλου καθαριότητας και μικρού φορτηγού για την αποκομμιδή των πλαστικών απορριμμάτων στη δράση καθαρισμού της παραλίας 'Γραδάκια' στο Αργοστόλι.

14. ΒΕΡΟΝΙΔΗ ΔΑΜΙΑΝΙΔΟΥ, Ζωγράφος-καθηγήτρια Εικαστικών, για την καθοδήγηση των παιδιών στο εργαστήρι εικαστικής δημιουργίας με πλαστικά απορρίμματα στην εκδήλωση για παιδιά στον Βοτανικό Κήπο

15. ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΜΗΝΑ-ΣΙΜΑΤΟΥ, Κεραμίστρια, για την καθοδήγηση των παιδιών στο εργαστήρι πηλού στην εκδήλωση για παιδιά στον Βοτανικό Κήπο

16. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ 'ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ' της ζωγράφου Μαρίνας Στελλάτου, 26710-28037 (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ), για την καθοδήγηση των παιδιών στο εργαστήρι ζωγραφικής στην εκδήλωση για παιδιά στον Βοτανικό Κήπο

17. OUTDOOR ΚΕFALONIA-Γιώργος Ποταμιάνος, http://outdoorkefalonia.com, 6979987611 (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ), για την προσφορά καγιάκ για τον καθαρισμό των θαλάσσιων σπηλιών από την Pam Longobardi (Drifter's Project), με την επίβλεψη του Λευτέρη Μαρκαντωνάτου.

18. ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΑΝΑΓΗ ΒΑΡΤΕΛΑ, 26710-31660 (ΒΛΑΧΑΤΑ), για την προσφορά 4 αντιηλιακών 'Kορρέ' για παιδιά για τις δράσεις καθαρισμού παραλιών.

19. ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ 'ΞΙΦΙΤΑΣ', 26710-68301 (ΚΟΚΚΥΛΙΑ), για την προσφορά δύο 'πιστολιών' θερμόκολλας με ανταλλακτικές ράβδους για τις χειροτεχνίες των παιδιών στις δράσεις σε δημοτικά σχολεία και στα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στον Βοτανικό Κήπο.

20. ΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ-ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΣ, 26710-28262 (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ), για την προσφορά δύο 'οικολογικών' δώρων στην εκδήλωση για παιδιά στον Βοτανικό Κήπο καθώς και για την προσφορά δύο βιβλίων προς ανάγνωση στη ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά 'Να σου πω μια ιστορία;'.

21. ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ –CATERING 'ΑΘΗΝΑ', ΄Αγγελος Βαγγελάτος, 26710-25590 (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ), για τη διάθεση τραπεζιών και σνακ για την εκδήλωση για παιδιά στο Βοτανικό Κήπο.

22. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Μινέτος Γεράσιμος, 6974072888 (ΒΛΑΧΑΤΑ), για τη μεταφορά μαθητών του Δημοτικού σχολείου Βλαχάτων στην παραλία Λουρδά για δράση καθαρισμού της παραλίας και ενημέρωσης για τις θαλάσσιες χελώνες στην περιοχή.

23. ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ IONIAN GALAXY 90,8 26710-24361 (AΡΓΟΣΤΟΛΙ) για τη μετάδοση εκτάκτως της εκπομπής για παιδιά 'Να σου πω μια ιστορία;' με τη θεατροπαιδαγωγό Καλλιόπη Λιοσάτου.

24. Ε.Ε.Σ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ Ν. ΚΕΦΑΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ) για την υγειονομική κάλυψη τηςεκδήλωσης για παιδιά στον Βοτανικό Κήπο.

25. ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ (1ο σύστημα Προσκόπτων Αργοστολίου και 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αργοστολίου) και τις αρχηγούς τους Ισμήνη Κρεμμύδα, Ντόνα Παλημέρη και Μαρία Βαλλιανάτου για τη συμμετοχή στη δράση καθαρισμού της παραλίας 'Γραδάκια'

26. ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ-βιβλιοθηκονόμος ' Εμελη Χατζηχρήστου και εθελόντρια Βασιλική Μιχαηλίδου για την υποστήριξή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης για παιδιά στον Βοτανικό Κήπο.

27. Εθελοντές του Βοτανικού Κήπου του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου Νάνσυ Λεγκίτσα και ΄Εφη Στελλάτου για την εκδήλωση για παιδιά στον Βοτανικό Κήπο

28. Εικαστικός Μαρία Δήμα για την ηχοληψία στη ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά 'Να σου πω μια ιστορία;' στον Ιonian Galaxy 90,8.

29. ΗΧΟΘΕΑΜΑ-Κουταβάς ΄Οθωνας και Σία Ο.Ε, Εμπόριο Ηχητικών Συστημάτων, 6977624309 (ΛΗΞΟΥΡΙ) για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης για παιδιά στον Βοτανικό Κήπο.

Ευχόμαστε η συνεργασία μας με τους παραπάνω χορηγούς και ευγενικούς υποστηρικτές να ανανεωθεί και ενδυναμωθεί το 2016 δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα παιδιά να συμμετέχουν στις οργανωμένες δράσεις του Προγράμματος «Νησί Απαλλαγμένο από Πλαστικό» ενάντια στη πλαστική ρύπανση στη θάλασσα καθώς και ενάντια στη χρήση των πλαστικών μιας χρήσης που αποτελούν το μεγαλύτερο υπαίτιο της θαλάσσιας ρύπανσης.

Με εκτίμηση,

Pam Longobardi (Drifter's Project)

Dianna Cohen (Plastic Pollution Coalition)