Παράσταση διαμαρτυρίας για τις καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 06:49

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων στον Αντιδήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Λυκούδη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου, της ΕΛΜΕ-ΚΙ, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της ΔΑΣ ΟΤΑ. Η σημερινή παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης με την οποία διεκδικούνται μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτίριο.


Οι φορείς απαίτησαν την ανανέωση όλων των συμβάσεων από το Δήμο Κεφαλονιάς για όλη τη χρονιά χωρίς καμία απόλυση εργαζόμενου. Ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σχετικές κυβερνητικές εντολές στους δήμους προκειμένου να υλοποιηθεί η απαράδεκτη διαδικασία, με περικοπές χρημάτων από τις αρμόδιες δημοτικές επιτροπές και να οδηγηθούν στο δρόμο οι εργαζόμενες, με την επίκληση μάλιστα του ΑΣΕΠ. Δεσμεύτηκε, μετά την κινητοποίηση των φορέων, να προωθήσει απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανάλογη με εκείνη που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας και να την υποβάλλει για έγκριση στην Αποκεντρωμένη.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τις καθαρίστριες την Τετάρτη 17 Ιούνη και ώρα 7.30 μμ σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να εκτιμηθεί η πανελλαδική κινητοποίηση και τα τοπικά δεδομένα και να προγραμματιστούν τα περαιτέρω βήματα.

Η διοίκηση του ΕΚΚΙ