Κάλεσμα ΔΑΣ ΟΤΑ σε στάση εργασίας την Τρίτη 16 Ιούνη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 14:00

Κάλεσμα ΔΑΣ ΟΤΑ σε στάση εργασίας την Τρίτη 16 Ιούνη

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Η ΔΑΣ ΟΤΑ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 16 Ιούνη, από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Οι ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν στην πρώτη γραμμή και στο σχέδιο διαπραγμάτευσης της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στο σχέδιο των δανειστών. Για το λαό δεν αποτελεί βάση συζήτησης κανένα από τα δύο σχέδια. Είναι και τα δύο βαθιά αντιλαϊκά. Φέρνουν στη ζωή μας νέα μνημόνια και νέες ανατροπές. Το μόνο σχέδιο που μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση είναι αυτό που φέρνει το λαό στο προσκήνιο, αυτό που καταθέτει το ΠΑΜΕ στα Συνδικάτα και που καλεί σε αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, για την κάλυψη των απωλειών μας και την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση επιταχύνει την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ στους μεγαλοεργολάβους σε μια σειρά περιοχές της χώρας. Ταυτόχρονα βάζει μπροστά ένα νέο "ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ" βασισμένο στην "πράσινη επιχειρηματικότητα" και τις ΚΟΙΝΣΕΠ.


Οι Δημοτικές Αρχές, που υποτάσσονται στο ρεαλισμό των αναγκών του κεφαλαίου και του εφικτού της κυβερνητικής πολιτικής, παραδίδουν ακόμα και την αποκομιδή των απορριμμάτων σε μεγαλοεργολάβους.


Δήμοι, Περιφέρειες, κυβέρνηση, ο καθένας έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης σε αυτήν την κατάσταση. Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, πρώην και νυν Δημοτικές Αρχές έχουν βάλει πλάτη των δημοτικών επιχειρήσεων σε ΑΕ, με δυνατότητα συμμετοχής ιδιωτών. Η κρατική υποχρηματοδότηση «σπρώχνει» στην πλήρη «απελευθέρωση».


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κρατάει άθικτο το φιλομονοπωλιακό νομοθετικό πλαίσιο. Οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές το αποδέχονται και το υλοποιούν, αποδέχονται την απαξίωση των υπηρεσιών τους σε προσωπικό και εξοπλισμό.


Χρησιμοποιούν την έλλειψη προσωπικού σαν άλλοθι. Δεν βγαίνουν να απαιτήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κι ας καλπάζει η ανεργία στον τόπο τους. Προτιμούν να δίνουν τους ανέργους βορά στους εργολάβους.


Δεν απαιτούν κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει τις ανάγκες σε εξοπλισμό, προσλήψεις, συντήρηση, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κ.ά., γιατί αποδέχονται ότι αυτοί που πρέπει να πληρώνουν είναι τα λαϊκά στρώματα, γιατί οι άλλοι ...πρέπει να διευκολύνονται για να επενδύσουν...
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να πάρει μαζικά χαρακτηριστικά. Οι εργαζόμενοι μαζί με τους βιοπαλαιστές της πόλης και του χωριού να απαιτήσουμε:

• Κατάργηση όλων των νόμων που προωθούν τις ΣΔΙΤ και τις ιδιωτικοποιήσεις.

• Να σταματήσουν τώρα όλες οι διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων στους δήμους. Να μην ιδιωτικοποιηθεί καμία υπηρεσία καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων καθώς και καμία άλλη υπηρεσία των δήμων.

• Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

• Χρηματοδότηση των δήμων μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, με τη φορολόγηση του κεφαλαίου, για να μπορούν να λειτουργούν και να καλύπτουν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Κεφαλονιάς – Ιθάκης καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της ηγεσίας του τοπικού σωματείου που, ως φορέας του νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΣΥΡΙΖΑ), συγκαλύπτει στην πράξη την πολιτική δήμων – περιφέρειας – κυβέρνησης και υπονομεύει τη στάση εργασίας με τη σιωπή της.