Η ΕΛΜΕ-ΚΙ για τις διαδικασίες επιλογής διευθυντών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 09:04

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ για τις διαδικασίες επιλογής διευθυντών

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ έγκαιρα τοποθετήθηκε για τη νέα διαδικασία επιλογής διευθυντών καλώντας τους συναδέλφους στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων που πρόκειται να διεξαχθούν να τοποθετηθούν και να καταδικάσουν το καθηκοντολόγιο, το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, το αντιδραστικό πειθαρχικό δίκαιο και, κυρίως, όλο το πλαίσιο του «νέου σχολείου» που καθορίζει το ρόλο των διευθυντών. Ανεξάρτητα αν κανείς συμφωνεί ή όχι με τη θέση του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ότι «σε κάθε περίπτωση να μην εμπλακούμε σε μια διαδικασία - πεδίο αντιπαραθέσεων για το πρόσωπο του α΄ ή β΄ υποψηφίου ή προσωπικών αντεγκλήσεων, μακριά και πέρα από την πολιτική ουσία που θέλουμε να αναδείξουμε και που καθορίζει την καθημερινότητα που βιώνουμε στα σχολεία», πρέπει να επιμείνουμε στο να παρθούν αποφάσεις στους Συλλόγους που να αντιπαρατίθενται στο εν λόγω πλαίσιο.

 

Χωρίς ούτε λεπτό να αποπροσανατολιζόμαστε από το κύριο, που είναι το προηγούμενο, το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαράδεκτη την ενέργεια του ΥΠΟΠΑΙΘ να δώσει παράταση στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών. Κι αυτό ανεξάρτητα από την όποια πρακτική επίπτωση στο Νομό. Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο είχε ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων την Τετάρτη 03/6/2015 και ώρα 14.00 ώστε να συνεδριάσουν τα διευρυμένα ΠΥΣΔΕ, προκειμένου να προχωρήσουν στη μονογραφή των αιτήσεων. Ωστόσο, την ίδια ημέρα και τρεις ώρες αφότου είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και καταγραφεί τα ονόματα και οι προτιμήσεις των υποψηφίων, το Υπουργείο με νέα εγκύκλιο έδωσε παράταση κατάθεσης υποψηφιοτήτων κατά δύο ημέρες.

Επιπλέον, οι συνεδριάσεις για τη μοριοδότηση εξελίσσονται «συνοπτικά» και «εξπρές», καθιστώντας δύσκολο και προβληματικό τον έλεγχο από μεριάς του συνδικαλιστικού κινήματος. Η όλη διαδικασία είναι διάτρητη και θυμίζει έργα και ημέρες που χρόνια είχαμε συνηθίσει επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ελεγχθούν όσο γίνεται περισσότερο τα αποτελέσματα της επιλογής στελεχών.

Αργοστόλι 12/06/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Φαρακλός Βαγγέλης