Ανακοίνωση απο το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ανακοίνωση απο το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταγγέλλει την καταστρατήγηση της Κυριακής, ως υποχρεωτικής αργίας για όλο το χρόνο, για όλα τα καταστήματα. Με τις πλάτες της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και τη συνδρομή της Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ) όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο, αλλά και καταστρατηγείται κάθε δικαίωμα στο όνομα της «τουριστικής περιοχής». Οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα του κλάδου του εμπορίου λειτουργούν κανονικά τις Κυριακές με πρόσχημα το franchising.

Το ΔΣ του Σωματείου απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους εκατοντάδες συναδέλφους μας οι οποίοι βιώνουν τα εκβιαστικά διλλήματα, την κακοπληρωμένη ή απλήρωτη εργασία και τις πιεστικές παρεμβάσεις από την πλευρά της εργοδοσίας αλλά και άλλων δυνάμεων, προκειμένου να υπάρχει «εργασιακή γαλήνη» και να υπηρετηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Όπως οι εργοδότες, η κυβέρνηση, η ΕΕ, είναι «νύχι – κρέας» και ενιαία δεν αφήνουν όρθιο κανένα δικαίωμά μας, έτσι και εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούμε, να οργανωθούμε, να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση της εργοδοσίας με πλαίσιο δράσης που στην προμετωπίδα του θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να σπάσουμε το κλίμα αναμονής που υπάρχει, ο φόβος και η τρομοκρατία της εργοδοσίας.
Να δώσουμε μαζική, ισχυρή απάντηση στη νέα σφαγή των δικαιωμάτων μιας που αυτή τη φορά έρχεται με την υπογραφή νέου μνημονίου της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ).

Να παλέψουμε για:

1. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
2. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
3. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
4. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με ωράριο εργασίας 40ωρο - 8ωρο -5θήμερο.
5. Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
6. Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και προστασία των εργαζόμενων γυναικών που είναι μητέρες.

Να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου στις 11 Ιουνίου 7.30 μμ στο Αργοστόλι.

Αργοστόλι 05/06/2015
Για το ΔΣ