ΕΛΜΕ-ΚΙ : Με αγώνες απαντάμε στα μέτρα – «φωτιά» του νέου μνημονίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 10:06

ΕΛΜΕ-ΚΙ : Με αγώνες απαντάμε στα μέτρα – «φωτιά» του νέου μνημονίου

Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας!!!

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την πρόσφατη κοινή δήλωση των Τσίπρα - Γιούνκερ για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό και την καταγραφή του περιεχόμενού της ως δείγμα προόδου, διότι σημαίνει ότι φτάνουμε ακόμα πιο κοντά σε νέα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα.

Η κοινή δήλωση αποτελεί προάγγελο νέας συμφωνίας λαιμητόμου για το λαό, νέου «μνημονίου».

Όπως η «τρόικα» βαφτίστηκε «θεσμοί» έτσι και η κατακρεούργηση όσων εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων έχουν απομείνει στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό βαφτίζονται «μοντέρνο και αποτελεσματικό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων» και «εκσυγχρονισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος».

Κανείς να μην ξεγελαστεί! Όσο και αν η συγκυβέρνηση «θολώνει τα νερά» τα αντιλαϊκά μέτρα δεν κρύβονται!

Με την κοινή δήλωση ανακοίνωσαν τη νέα επέλαση. Θα έχουμε νέο χτύπημα σε εργασιακά, συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις και νέα φορολογικά βάρη (ενιαίος ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ κοκ). Διατηρούνται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων διαιωνίζοντας έτσι τη φτώχεια για το λαό. Αποδεικνύεται στην πράξη πως οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης για τις δήθεν κόκκινες γραμμές, είναι αέρας κοπανιστός!

Τα νέα προνόμια που θα πάρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να προστατέψουν και να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους, σημαίνουν παγίωση και ενίσχυση του αντεργατικού πλαισίου.

Οι κοινωνικοί διάλογοι που στήνονται αυτήν την περίοδο έχουν στόχο από τη μία να παραπλανηθούν οι εργαζόμενοι και να αποσπαστεί η λαϊκή συγκατάθεση για νέα μέτρα και νέα μνημόνια και από την άλλη να κερδηθεί χρόνος ώστε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να προχωρήσουν χωρίς εμπόδια και αγώνες, στην υπογραφή της νέας συμφωνίας.

Να μην το επιτρέψουμε! Να απαντήσουμε συνολικά σε ΕΕ – ΔΝΤ - κυβέρνηση, στη μεγαλοεργοδοσία και στον νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά!

Με μαζική αγωνιστική απάντηση, να σταματήσουμε το εμπόριο τρόμου που διαδέχεται το εμπόριο ελπίδας. Τα 5 τελευταία χρόνια με τα ίδια ακριβώς διλήμματα και τους ίδιους εκβιασμούς, έχουν χρεοκοπήσει το λαό.

Μόνο οι λαϊκοί - εργατικοί αγώνες με μαζικότητα και διάρκεια, πρώτα και κύρια στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, μπορούν να ανακόψουν την επίθεση.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, να μην αποδεχτούν τη νέα συμφωνία - μνημόνιο όπως κι αν την ονομάσουν.

ΟΥΤΕ ΠΑΛΙΑ-ΟΥΤΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Αγώνας-Ρήξη-Ανατροπή.

Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στους άξονες της πάλης ενάντια στο νέο μνημόνιο, της διεκδίκησης Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν παιδείας – υγείας, καθώς και των ιδιαίτερων αιτημάτων για τους σεισμόπληκτους συντονίζει το βήμα του με το τοπικό Εργατικό Κέντρο στον εξής προγραμματισμό:

-  Άμεση αγωνιστική απάντηση (συγκέντρωση – συλλαλητήριο) με την υπογραφή του νέου μνημονίου, όποτε κι αν ανακοινωθεί.

-  Παίρνουμε μέρος στη σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα υγείας στο Νομό και τις διεκδικήσεις του λαού μας, που θα γίνει τη Δευτέρα 18/5 και ώρα 7.30 μμ στο ΕΚΚΙ.

- Την Τετάρτη 20/5, ημέρα Πανελλαδικής Πανυγειονομικής Απεργίας, και ώρα 10 πμ παίρνουμε μέρος σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, από κοινού με τις Λαϊκές Επιτροπές.

-Την Πέμπτη 11/6 και ώρα 7.30 μμ. παίρνουμε μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στο Εργατικό Κέντρο.

- Τη Δευτέρα 15/6 και ώρα 7.30 μμ συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο με επίκεντρο τα ζητήματα υγείας.

-  Κλιμακώνουμε με κινητοποίηση στο τέλος Ιούνη, για το σύνολο των ζητημάτων που προαναφέρθηκαν.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα προετοιμάσει τις κινητοποιήσεις αυτές με περιοδείες στα σχολεία και άλλες μαζικές διαδικασίες που θα προγραμματίσει (ΓΣ, ΔΣ, παράσταση στη ΔΔΕ κλπ).

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

    Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης     Φαρακλός Βαγγέλης