Εορτασμός 70 χρόνων από την ίδρυση του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Μαΐου 2015 11:19

Εορτασμός 70 χρόνων από την ίδρυση του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων

Στα πλαίσια του εορτασμού των εβδομήντα χρονών από της ιδρύσεως του, το Σύστημα πραγματοποίησε μια ακόμα εκδήλωση την Κυριακή στις 26 Απριλίου 2015. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό για το Σύστημα χώρο, το πάρκο του Νάπιερ στο Αργοστόλι. Εδώ στις 29 Απριλίου 1945 οι πρώτοι Ναυτοπρόσκοποι και Πρόσκοποι του Αργοστολίου, μετά την απελευθέρωση, έδωσαν την Προσκοπική τους Υπόσχεση και έβαλαν τα θεμέλια για την ανάπτυξη της Προσκοπικής κίνησης στην Κεφαλονιά και Ιθάκη.  


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Ναυτοπρόσκοποι και Πρόσκοποι εκείνης της ημέρας και νεότερων περιόδων καθώς  και σημερινά μέλη του Συστήματος, Λυκόπουλα, Ναυτοπρόσκοποι, Ανιχνευτές, Βαθμοφόροι και Μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης. Στα παλαιά μέλη  δοθήκαν προσκοπικά μαντήλια και προσκοπικοί κρίκοι καθώς και φυλλάδιο που περιλάμβανε την προσκοπική υπόσχεση, τον προσκοπικό νόμο, την ιστορία του προσκοπισμού ( Παγκοσμίου, Ελληνικού, Κεφαλονιάς ), το τραγούδι του αποχωρισμού και το πρόγραμμα. Τα μαντήλια τα φόρεσαν όλοι με χαρά και ικανοποίηση.  

Το πρόγραμμα, που άρχισε με την προσευχή και την έπαρση της Σημαίας, συνεχίστηκε με τρισάγιο για τα αδέλφια μας που έχουν επιστρέψει στον Δημιουργό, την ανάγνωση των ονομάτων των, την ομιλία για το Χρονικό της Ημέρας, από τον παλαιό Ναυτοπροσκοπο κ. Κώστα Χαλιώτη, Ανανέωση της Προσκοπικής Υπόσχεσης από όλους, παλαιά και νέα μέλη, επίδοση αναμνηστικού της εκδήλωσης, την υποστολή της Σημαίας και την προσευχή, έκλεισε με το τραγούδι  του Αποχωρισμού.  Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η παρουσία της Μπάντας της Φιλαρμονικής Σχολής Αργοστολίου. 

Ο χώρος είχε διακοσμηθεί με προσκοπικές κατασκευές ενώ σε πίνακες είχαν αναρτηθεί παλαιές φωτογραφίες από την ιστορία του Συστήματος.  
Κλείνοντας ευχαριστούμε :
-Τον Πρόεδρο κ. Λούκα Νιφοράτο και τα μέλη του Δημοτικού Διαμερίσματος Αργοστολίου.
-Τον Πρόεδρο κ. Νίκο Φαμπιάτο, την Αρχιμουσικό κ. Αλεξία Μαρτσέλου και τα μέλη της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλονιάς.
-Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγία Πελαγία Σβορωνάτων.
-Τον κ. Γεώργιο Στρατιώτη. -Τον κ. Γεράσιμο Ιακωβάτο.
-Τον κ. Χρήστο Καππάτο. -Τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματος μας. 

Και όλους όσους με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση. 

Ο Αρχηγός του Συστήματος

Γιάννης  Δρακάτος