Ενημέρωση από το Φορέα Διαχείρισης για τα "Χελιδονίσματα"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 19:30

Ενημέρωση από το Φορέα Διαχείρισης για τα "Χελιδονίσματα"

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τα «Χελιδονίσματα 2015». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου, όπου είναι η έδρα του Φορέα Διαχείρισης, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, την Τετάρτη και την Πέμπτη 1-2 Απριλίου για τους μαθητές των σχολείων της Κεφαλονιάς και το Σάββατο 28 Μαρτίου για το ευρύτερο κοινό.


Είναι μια εκδήλωση, η οποία αποτελεί ένα καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι μικροί και μεγάλοι να ευαισθητοποιηθούν για τον ερχομό των χελιδονιών, το δύσκολο μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό.

Σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας, επισκέφθηκαν τον Κούταβο 170 μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 1ο, 4ο, 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου. Στην εκδήλωση το Σάββατο, ημέρα για το ευρύτερο κοινό, συμμετείχαν 87 επισκέπτες, όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως γονείς με παιδιά.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κεφαλονιάς, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ε. Κεκάτος.

Οι επισκέπτες πήραν μαζί τους τις φωλιές που έφτιαξαν με την καθοδήγηση του προσωπικού του Φορέα, με σκοπό αφού στεγνώσουν, να τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους. Οι μικροί επισκέπτες εκτός από τις πήλινες χελιδονοφωλιές, είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με ζωγραφιές και χειροτεχνίες με θέμα τα μεταναστευτικά πουλιά της χώρας μας. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για την εαρινή μετανάστευση των πουλιών, τη σημασία της χώρας μας αλλά και του Ιονίου ειδικότερα, ως δρόμος διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στα «Χελιδονίσματα 2015» και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης

Εθνικού Δρυμού Αίνου