Κάλεσμα ΔΑΣ ΟΤΑ για τις επικείμενες εκλογές στο Σωματείο Δημ Υπαλλήλων Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 13:02

Κάλεσμα ΔΑΣ ΟΤΑ για τις επικείμενες εκλογές στο Σωματείο Δημ Υπαλλήλων Κεφαλονιάς

Συναδέλφισσα, συνάδελφε.


Καλούμαστε να εκλέξουμε ΔΣ για το Σύλλογό μας μετά από ένα μεγάλο διάστημα συνδικαλιστικής απραξίας που οδήγησε σε διορισμό προσωρινής διοίκησης από το πρωτοδικείο. Θυμήσου ότι για χρόνια ο Σύλλογος ήταν σε «ανοιχτή γραμμή» με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, τους εργοδότες μας, ότι για χρόνια «έβαζε πλάτη» να εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις όλα τα αντεργατικά μέτρα που πήραν σε βάρος μας. Σήμερα δίπλα στον παλιό κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό, αναπτύσσεται ο νέος που μιλά για «ανοχή» και «πίστωση χρόνου» στη νέα κυβέρνηση. Έχεις πλέον την εμπειρία πολλών χρόνων από τα προηγούμενα ΔΣ, που την πλειοψηφία είχαν οι δυνάμεις του συμβιβασμού και της αδράνειας. Μην επιτρέψεις να γίνουν ξανά τα ίδια.

Τα προβλήματά μας οξύνθηκαν τα τελευταία χρόνια: Μειώσεις μισθών, επιβολή έκτακτων εισφορών, αυξήσεις ορίων ηλικίας για τις συντάξεις, κατάργηση επιδομάτων, σταμάτημα προσλήψεων, απολύσεις συναδέλφων, μειώσεις δαπανών σε Υγεία και Παιδεία και πολλά άλλα, που συνέβαλαν στο να γίνει η ζωή και η δουλειά μας «βίος αβίωτος». Όλα τα παραπάνω είχαν και έχουν σκοπό τη μείωση του εργατικού κόστους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Έχουν στόχο την αύξηση της λεγόμενης «ανταγωνιστικότητας» της καπιταλιστικής οικονομίας, τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Ο λαός πλήρωσε το βάρος της οικονομικής κρίσης. Η όποια ανάπτυξη θα γίνει στα «αποκαΐδια» των δικαιωμάτων του.

Την προηγουμένη συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την διαδέχτηκε η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Όμως μαζί με την παλιά κυβέρνηση δεν έφυγαν και τα προβλήματά μας. Αυτά είναι εδώ και μεγαλώνουν. Πριν από όλα είναι εδώ ο βασικός και κύριος αντίπαλός μας: Η ΕΕ, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι απαιτήσεις τους για μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, τα μνημόνια διαρκείας, οι ματωμένοι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα κ.α. Είναι εδώ όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών που δημιούργησε η πλουτοκρατία στις πλάτες του λαού, που συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της λαϊκής πλειοψηφίας. Αυτοί καθορίζουν την πολιτική του «λιτού βίου» για τους εργαζόμενους, τα νέα μνημόνια, την εφαρμογή των περίπου 400 μνημονιακών νόμων και διαταγμάτων της προηγούμενης 5ετίας.

Απαιτείται οργάνωση και συνέχιση του αγώνα μας. Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που επιδιώκουν ένα αγωνιστικό προσανατολισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οι δυνάμεις που στάθηκαν δίπλα σου σε κάθε δύσκολη στιγμή, που δεν «κιότεψαν» ούτε προσκύνησαν την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, που πάλεψαν για την ανασύσταση του σωματείου και θα δώσουν μάχη για τη ταξική κατεύθυνσή του.

Τόσο στην ΠΟΕ ΟΤΑ, όσο και στο ΔΣ του Συλλόγου μας, πρέπει να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ, προκειμένου να ανοίξει η προοπτική της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος, η προοπτική να κερδίσουμε μέσα από οργανωμένους, συντονισμένους και αποφασιστικούς αγώνες τα χαμένα της προηγούμενης περιόδου και να προωθήσουμε λύσεις με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καμία επανάπαυση… Καμία αναμονή… Κανένας δε θα μας σώσει, αν δεν πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.

ΌΛΟΙ κι ΟΛΕΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ στη ΓΣ 7 ΜΜ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!!!

ΌΛΟΙ κι ΟΛΕΣ την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ 9 πμ – 2 μμ

στις ΕΚΛΟΓΕΣ για ΔΣ και ΠΟΕ – ΟΤΑ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!!!