ΚΚΕ: Απάντηση και στην κάλπη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 14:33

ΚΚΕ: Απάντηση και στην κάλπη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το ΚΚΕ δεν θα γίνει ούτε του χεριού τους ούτε σαν τα μούτρα τους Πληθαίνουν όσο πλησιάζει η κάλπη οι δηλώσεις και τα δημοσιεύματα, με τα οποία τα αστικά επιτελεία και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου αποκαλύπτουν την επιδίωξή τους για αποδυνάμωση του ΚΚΕ, κάτι που είναι διαχρονικός στόχος του συστήματος. Όλοι αυτοί σε διατεταγμένη υπηρεσία, κάνουν επίθεση με αθλιότητες και ψέματα ενάντια στο κόμμα.

Ο Στέλιος Σταυρίδης, επιχειρηματίας και προβεβλημένη μεταπήδηση στη ΝΔ από τη Δράση του Στέφανου Μάνου, με την αρθρογραφία του στον τοπικό τύπο, επιτίθεται μόνιμα και λυσσαλέα στην πολιτική του κόμματος και στους αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν αναγάγει την προβοκάτσια σε επίσημη πολιτική. Μέσω του Παύλου Χαϊκάλη, διακίνησαν αισχρές συκοφαντίες και γελοιότητες για «ασυρματιστή βουλευτή του ΚΚΕ που διαθέτει 17 ακίνητα», με σαφή υπονοούμενο σε βάρος στελέχους του ΚΚΕ. Όχι μόνο δε ζήτησαν δημόσια συγνώμη αλλά ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου τους Γιώργος Τζωρτζάτος συνέχισε με την πρόκληση ότι «το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα». Η επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Σοφία – Αράβου Παπαδάτου κάνει λόγο για «αριστερίστικες κραυγές», λοιδορώντας τη γραμμή της οργάνωσης και της πάλης του λαού που με συνέπεια υπερασπίζεται μόνο το ΚΚΕ.

Εκείνος όμως που δίνει «ρέστα» στην ύπουλη αντι-ΚΚΕ υστερία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το σύνθημα που δόθηκε τοπικά από το ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τις 6 Μάη, δια στόματος Αφροδίτης Θεοπεφτάτου στο Ρ/Σ Βήμα FM ήταν ότι «μπορεί η γραμμή του ΚΚΕ να αλλάξει». Δηλαδή, το ΚΚΕ να απεμπολήσει το χαρακτήρα του σαν κόμμα της εργατικής τάξης, να εγκαταλείψει τη γραμμή της ρήξης και της ανατροπής με το καπιταλιστικό σύστημα, να συναινέσει με τις πολιτικές δυνάμεις που το στηρίζουν και το διαχειρίζονται. Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε δριμύτερη σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Ρ/Σ της Κεφαλονιάς Ionian Galaxy κάνοντας ανοιχτά εκτίμηση, που ισοδυναμεί με πρό(σ)κληση, για αποσκίρτηση βουλευτών του ΚΚΕ προκειμένου να πετύχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ!!! Οι «αντιμνημονιακοί» και φίλα προσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ ιστότοποι αλλά και δημοσιογράφοι των έντυπων ΜΜΕ έλαβαν το μήνυμα της υποψήφιας βουλευτού. Λυσσομανούν, όλο και περισσότερο κάθε μέρα, με σκοπό να χτυπήσουν τη γραμμή του ΚΚΕ. Κι η λύσσα τους μεγαλώνει γιατί το ΚΚΕ δε λυγάει κι ανταποκρίνεται στην ιστορική του ευθύνη σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. Γιατί δεν πάει αγκαλιά, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κίμωνα Κουλούρη, τη Λούκα Κατσέλη, τον Χ. Κοτσακά, τον Γ. Ραυτόπουλο και τόσους ακόμα εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ, υπό τα χειροκροτήματα των αστικών δυνάμεων που τους στηρίζουν.

Το kefalonianet, στο οποίο διατηρεί στήλη ο πρώην δήμαρχος Ελειού-Πρόννων Κ. Ζαπάντης (εκλεγμένος με ψηφοδέλτιο που στηρίχθηκε από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ), αναπαράγει διάφορες βρωμιές και χλευασμούς για το κόμμα και την ηγεσία του. Την ώρα που γράφουν διθυράμβους για το νέο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ, «κλαίνε» ότι δήθεν η γραμμή της ρήξης και της ανυπακοής που έχει το ΚΚΕ δεν προσφέρει τίποτε στο λαό. Το «αντιμνημονιακό» ithacanet δίνει «ρέστα» στην διαστρέβλωση της ιστορίας και στην αντι-ΚΚΕ λάσπη. Έχουν το θράσος να συγκρίνουν το βουλευτή που εκλέχτηκε με την ΕΔΑ στην Κεφαλονιά το 1958 (και με θέση ενάντια στην τότε ΕΟΚ) με την «αριστερά του καναπέ», της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των μονοπωλίων. Χυδαιολογούν: ότι «το ΚΚΕ είναι η τελευταία ελπίδα του καθεστώτος για να μην κυβερνήσει ποτέ ο λαός» και ότι «ΚΚΕ – Χρυσή Αυγή θα είναι τα τελευταία δεκανίκια του συστήματος»!!! Κι όλα αυτά ενώ έχουμε ήδη καταγγείλει την αποσιώπηση ή τη διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος από πολλά μέσα ενημέρωσης έντυπα και ηλεκτρονικά. Το πλαίσιο που διαμορφώνουν διευκολύνει την κατευθυνόμενη φημολογία σε βάρος του κόμματος που συναντάμε όλο και συχνότερα, με πιο πρόσφατο κρούσμα ότι στέλεχος του ΚΚΕ στην Ιθάκη σπρώχνει τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ!!!

Συντονισμένα κάνουν τα πάντα για την εκλογική συρρίκνωση του ΚΚΕ. Είναι αδίστακτοι στα σενάρια που φτιάχνουν για να πλήξουν το ΚΚΕ, που τους κάθεται στο λαιμό, επειδή δεν μπορούν να το βάλουν στη στρούγκα της διαχείρισης και να γίνει του χεριού τους. Την απάντησή τους, πρέπει να την πάρουν και στην κάλπη. Από όλους εκείνους που αντιλαμβάνονται το σχέδιο αποδυνάμωσης του κόμματος. Τα εργατικά λαϊκά στρώματα, οι ριζοσπάστες αριστεροί έχουν κάθε λόγο να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, να του δώσουν δύναμη για να μπορεί από καλύτερες θέσεις να οργανώσει την πάλη του λαού και την αντεπίθεσή του. Με πείσμα και αισιοδοξία να στείλουμε μήνυμα ελπίδας ότι ο λαός θα γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

11/6/2012

ΝΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ του ΚΚΕ