Εορτασμός 5 χρόνων του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 09:41

Εορτασμός 5 χρόνων του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αργοστολίου

Με το παρόν, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι το απόγευμα της Κυριακής 1ης Μαρτίου 2015, στον φιλόξενο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό των γενεθλίων της πρώτης 5ετίας από την επανίδρυση του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αργοστολίου από την επανίδρυσή του το 2009 και τα εβδομήντα χρόνια από την ίδρυσή του το 1945.



Παρευρέθησαν παλαιά και νέα μέλη, γονείς  και φίλοι του Συστήματός μας. Η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους φίλους και τα παλαιά μέλη του Συστήματος, έγινε μέσα σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα εξ αιτίας και της παρουσίας είκοσι Ναυτοπροσκόπων της περιόδου  1945-1974.  Στα πρόσωπα των παλαιών Ναυτοπροσκόπων ήταν ζωγραφισμένη η συγκίνηση, η έκπληξη και η χαρά, γιατί  όπως είπαν, δεν περίμεναν ύστερα από τόσες δεκαετίες να τους θυμηθούν και να τους ανακαλύψουν.

Ο κ. Γιάννης Δρακάτος, αρχηγός του Συστήματος τόνισε, ότι «οι πρόσκοποι μπορεί να ξεχνούν αλλά δεν λησμονούν»,  ενώ ο κ. Στέλιος Ρετσίλας, ταμίας της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης και υπεύθυνος της εκδήλωσης τους διαβεβαίωσε, ότι αυτή είναι η αρχή μιας νέας σχέσης μεταξύ του Συστήματος και των παλαιών μελών, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες, διότι το Σύστημα τους έχει ανάγκη.

Η εκδήλωση άρχισε ως είθισται σε κάθε προσκοπική εκδήλωση, με προσευχή, καθώς «από θεόν  άρξασθε» και το Λυκόπουλο Δημήτριος Βαρτελάς, είπε την προσευχή. Στην συνέχεια ο Αρχηγός του Συστήματος κ. Γιάννης Δρακάτος απεύθυνε χαιρετισμό, ευχαριστώντας όλους για την παρουσία τους και άρχισε η προβολή ταινίας με την Ιστορία του Συστήματος.

Η ταινία αποτελείτο από δύο μέρη: το πρώτο αναφερόταν στην περίοδο 1945-1974, ενώ το δεύτερο στην περίοδο 2009 έως και σήμερα. Στο διάλλειμα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μέρους της ταινίας, Λυκόπουλα και Ναυτοπρόσκοποι τραγούδησαν προσκοπικά τραγούδια, όπως, «στα ξάρτια ψηλά» και το τραγούδι της Αγέλης μας «η δεύτερη Αγέλη».

Επίσης τα Λυκόπουλα, επέδωσαν «αναμνηστικά» στα παρευρισκόμενα παλαιά μέλη του Συστήματος της πρώτης περιόδου, που συγκίνησε όλους, καθώς ήταν μια κίνηση «από το φυτώριο στο θεμέλιο του» όπως ανέφερε ο κ. Στέλιος Ρετσίλας προλογίζοντας την επίδοση των αναμνηστικών. Ακολούθησε η προβολή του δεύτερου μέρους της ταινίας και στο τέλος τα Λυκόπουλα και οι Ναυτοπρόσκοποι τραγούδησαν τον ύμνο του Συστήματος.

Στην συνέχεια, έγινε η επίδοση αναμνηστικών στους φίλους, από τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης, ενώ ο Αρχηγός του Συστήματος κ. Γιάννης Δρακάτος, επέδωσε πλακέτα στον κ. Ευάγγελο Κεκάτο για τον Δήμο Κεφαλονιάς. Χαιρετισμό απεύθυναν: ο κ. Ευάγγελος Κεκάτος και η κ. Ισμήνη Κρεμμύδα, αναπληρωτής περιφερειακός έφορος προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου.Στην συνέχεια παιδιά και προσκεκλημένοι, τραγούδησαν όλοι μαζί ένα κινητικό τραγούδι που ενθουσίασε όλους.

Τέλος, ο αρχηγός του Συστήματος έκλεισε την εκδήλωση, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση και την παρουσίαση της εκδήλωσης, Λυκόπουλα Ναυτοπροσκόπους, Βαθμοφόρους, τα μέλη της Επιτροπή ς Κοινωνικής Συμπαράστασης και τον σκηνοθέτη που σκηνοθέτησε την ταινία, κ. Μάριο Ρετσίλα και κάλεσε τους προσκεκλημένους για ένα αναψυκτικό στο μπουφέ της Ε.Κ.Σ. Κλείνοντας το δελτίο μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μία φορά τον κ. Διονύσιο Πυλαρινό, Διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου,  για την ευδόκιμη