Το Χοροθέατρο Λυδία Λίθος εμπνέεται "παράφορα" από την ποιητική "Τολμηρή Επίλυση" του Κώστα Ευαγγελάτου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 08:18

Το Χοροθέατρο Λυδία Λίθος εμπνέεται "παράφορα" από την ποιητική "Τολμηρή Επίλυση" του Κώστα Ευαγγελάτου

ΤΟ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΦΕΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗΝ PERFORMANCE"Η ΤΟΛΜΗΡΗ ΕΠΙΛΥΣΗ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥΣΤΟ POLIS ART ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΩΡΑ 7:30 ΜΜ.

Το Χοροθέατρο Λυδία Λίθος εμπνέεται "παράφορα" από την ποιητική "Τολμηρή Επίλυση" του Κώστα Ευαγγελάτου και δημιουργεί μια σπουδή σε όλα τα ανείπωτα της νεότητας που μας προκαλούσαν δέος, στους νεανικούς έρωτες που μας πόνεσαν, μας διαμόρφωσαν και τους αφήσαμε ανεπιστρεπτί, στη διαφορά ανάμεσα στη Θεωρία και την Πράξη, στη σύγκρουση του παλιού με το καινούργιο, στο τολμηρό αλλά και τρομερό βήμα που κάναμε όλοι μας για να προχωρήσουμε σε αυτό το ελκυστικό μυστήριο που λέγεται Ζωή. Με συνεχόμενα flash back της τοπικής ηθογραφίας της εποχής, με το χιούμορ να επισφραγίζει την "πρώτη" γνώση, με μυστικιστική ατμόσφαιρα και με υπαρξιακές γεωμετρικές συνθέσεις στο χώρο και στο χρόνο, η ομάδα μας κλείνει το μάτι σε όλα τα κολασμένα μας "εγώ", που αν τότε δεν είχαμε καεί μαζί τους, δεν θα είχαμε αποκτήσει φτερά για να πετάξουμε στο φως.

Η Τολμηρή Επίλυση, ένα "τονικό συμφωνικό ποίημα σε Όοοο μείζoνα" του Κώστα Ευαγγελάτου.
Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Φένια Αποστόλου.
Μουσική: Morton Feldman-String Quartet and Orchestra.
Ενδυματολογική επιμέλεια: Ευδοκία Βεροπούλου.
Ερμηνεύουν: Φένια Αποστόλου, Γαλήνη Γυρτάτου, Γιάννης Καραούλης, Ηλίας Μπαγεώργος.

Φωτογράφηση: Βασιλική Λέκκα- Studio, Μελενίκου 31, Αθήνα.

Πρώτη παρουσίαση: Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, ώρα 7:30 μμ.
Polis Art Café
Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αρσάκειο, Αθήνα.

(Το ποίημα Η ΤΟΛΜΗΡΗ ΕΠΙΛΥΣΗ, πρώτη έκδοση τέχνης, Αθήνα 1977, αναδημοσιεύτηκε στην συγκεντρωτική συλλογή ποιημάτων του Κώστα Ευαγγελάτου "Αλέα Προσομοίων", εκδόσεις Απόπειρα, Αθήνα 2002.)